A királydinnye a királydinnyefélék (Zygophyllaceae) családjába tartozó, egynyári, kétszikű gyomnövény. A Wikipédia szerint főleg az Alföldön gyakori, én viszont nemrég tudtam meg, hogy Budapest környékén is van belőle bőven. Azon kívül, hogy Petőfi és Móra is említi, leginkább a termése érdekes, ugyanis úgy van kitalálva, hogy egy tüskéje mindig felfelé áll...

dinnye.jpg

Ez a körülbelül borsó nagyságú gonosz kis termés könnyedén kilyukasztja a biciklik gumiját, egy szervizes szaki szerint mostanában heti három-négy delikvens érkezik a királydinnye áldozatául esett bringával. Szóval vigyázzatok séta közben, és hazaérkezve nézzétek át a kutya mancsát, lábát, nem akaszkodott-e bele egy ilyen (vagy hasonló) termés. Ha nem úsztátok meg, akkor itt egy korábbi poszt arról, hogyan szabadulhatunk meg legkönnyebben a gubicsoktól és társaiktól.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr997818610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2015.09.27. 11:08:24

És Budapesten is van, parkokban, lakóparkok kertjében, utak mentén. A bicikli is defektes lesz tőle.
süti beállítások módosítása