Igen, az állatorvos szerint szabad. Egy hasmenéses megbetegedés után nagyjából ugyanazokat adhatjuk neki, amit magunk is eszünk, ha diétázunk.

Ha a kutyának pár napig hasmenése volt, csak fokozatosan szabad visszaállnunk a standard táplálásra. Lábadozás idején bevethetjük a jó öreg diétás trükköket, adhatunk például sós ropit a kutyának, persze csak keveset.

Jó ötlet a vízben főtt krumpli és a rizs is. Utóbbi köztudottan hasfogó, úgyhogy az adagolás meghatározásakor célszerű figyelni, hogy hat, nehogy túl lőjünk a célon. Bár nem minden kutya lelkesedik érte, a reszelt alma is jól jöhet, héj nélkül és akár a rizsbe keverve.

Fontos, hogy próbáljuk meg a lehető legnagyobb nedvességtartalmú ételt összeállítani a kutyának, hogy ezzel segítsük a folyadékpótlást. A probiotikumok jótékony hatására már korábban írtam, most csak megerősítem, hogy mindenképpen ajánlom a használatukat, főleg, ha a kutya antibiotikumot is szedett. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr525778228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása