A kutyám lassan áttér a húsmentes életmódra. Eleinte úgy tűnt, hogy csak válogat, de kiderült, hogy a szervezete pontosan tudja, mire van szüksége.

Először csak az tűnt fel, hogy sokkal fáradékonyabb és kedvetlenebb, mint szokott lenni. Aztán egyre kevesebbet evett, végül elvittük orvoshoz, aki kiderítette, hogy vesegyulladást kapott. Most antibiotikumot szed és próbáljuk rábeszélni az evésre, már be is szereztem a húgyúti gondokra optimalizált, alacsony fehérjetartalmú eledelet.

De úgy látszik, ez sem elég, mivel ezt sem szívesen eszi meg. Miután lassan két hete alig eszik valamit, elkezdtünk kísérletezni különböző ételekkel és úgy tűnik, szinte bármit szívesen elfogyaszt, ami finom, de nem hús. Vagyis megeszi a kekszet, leesett kenyérdarabot, sőt, még a natúr kölesgolyót is. Hihetetlen, de van benne ráció, mivel a fehérjeszegény étrend az egyik ajánlott kúra az ilyen betegségek esetében. Úgyhogy a méregdrága gyógytáp egyelőre a kamrában várja, hogy valaki valamikor megegye, őpulisága pedig gasztrokalandokat tesz, miközben a gazdái várják, hogy végre hasson az antibiotikum.

Ha a dolognak van tanulsága, akkor az az, hogy nem szabad könnyedén venni az étvágytalanságot és mindenképpen orvoshoz kell vinni a kutyit, ha hirtelen jelentősen megváltoznak az evési szokásai. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr955721153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása