A magányos pulik nevet a Prehryfarkas oldal adta az Egyesült Államokban élő magyarok egy csoportjának, amelynek tagjai egy friss kutatás szerint kissé csalódottak és haza szeretnének jönni.

Nem kutyás kontent következik, de szerintem érdekes, hogy egy társadalomtudományi kutatásban a magányos puli nevet kapta egy csoport. A tanulmányt a Prehryfarkas oldal készített el az MTA Társadalomtudományi Kutatóközpontja Kisebbségkutató Intézetének szakmai támogatásával. A szerzők hét csoportra osztották a megkérdezetteket az Egyesült Államokhoz, és Magyarországhoz fűződő viszonyuk, és attitűdjük alapján.

pulika.jpgEszerint a Magányos Pulik a válaszadó amerikai-magyarok 7.5 százalékát reprezentálja, többségük (88 százalékuk) bevándorló, elsősorban természetesen Magyarországról származnak. Átlagosan másfél évtizede jöttek el Magyarországról, gyakorlatilag csak magukra számíthattak az első időszakban.Fontos, hogy nem kifejezetten az Egyesült Államok volt a céljuk, valamivel több mint felük (54 százalék) turistavízummal érkezett, és vannak olyanok, akik még mindig illegálisan tartózkodnak az országban.

Az adatok alapján kissé elszigetelt, az amerikai életükben kissé csalódott csoport az övék, ennek megfelelően nem nagyon érdeklődnek az amerikai hírek iránt, nem is nagyon utaznak külföldre, ha igen, akkor viszont leginkább Magyarország az úti cél.

Mindezek tükrében talán nem is meglepő, hogy a többi csoporthoz képest itt vannak a legtöbben azok, akik egy éven belül hazaköltöznének. Haza, mert hazájuknak is inkább Magyarországot tartják - Amerikában élő magyarnak vallja tehát magukat.

A többi csoportról és a kutatásról további részletek a Határátkelő blogon.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr1007960548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása