A tizenkét részes elsősegély készlet a szokásos kötöző és fertőtlenítő anyagok mellett kullancs csipeszt és tetűfésűt is tartalmaz.

Én történetesen a Trixie készletére akadtam rá. A cipzáras, övre kapcsolható műanyag tatyóban találunk gyorskötöző pólyát, szalagot, ragtapaszt és két alkoholos tampont. Emellett a készlet része egy eldobható fecskendő (nagyon jól jön, ha folyékony gyógyszert, kalciumot, stb. kell beadnunk).

A műanyag csipesszel nyilván nem lehet szívműtétet végrehajtani, de egyszerűbb feladatokra alkalmas lehet, bár kullancshoz éppen nem fogjuk használni, mert ahhoz adnak egy külön csipeszt is. A fej/orrpántot végső esetben szorítókötéshez is használhatjuk.

A készlet egyik leghasznosabb eleme a gumikesztyű, amire nem csak sérüléseknél lehet szükségünk, hanem utazáskor is, ha a kocsiban vagy a szálláson történik valamilyen „baleset”.

A csomagnak emellett része egy bolha- és tetűfésű is, amit természetesen nem a kártevők kiirtására használhatunk, ez az eszköz akkor jön jól, amikor az irtószer már elvégezte a munkáját, és el szeretnénk tüntetni a serkéket és elpusztult rovarokat a bundából.

Én biztosan kiegészíteném a készletet egy kis adag betadine-nal is, a két alkoholos kendőcske ugyanis sokszor kevésnek bizonyulhat. Ha pedig egy csomag sebtapaszt is bedobunk a csomagba, akkor egy táskával megússzuk a család és a kutya elsősegély felszerelését is. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr855890776

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása