Korábban írtam arról, hogy idén télen világító labda helyett lumineszkáló\fluoreszkáló játékot veszek a hajnali és esti játékokhoz. A terv bevált, a Julius K9 IDC fluoreszkáló zsínóros labdája az egyik legtartósabb, és legjobb darab, amivel eddig találkoztam.

Atrixie.jpg világítós és a zsinóros labdák általában rövidéletűek. Az elemes, LED-del szerelt játékok hamar kipurcannak, egyrészt azért, mert lemerül az elem, ami nem cserélhető, másrészt mert ha egy az enyémnél erősebb harapású kutya kaparintja meg, egy álkapocs mozdulattal szétroppantja a szerkezetet. Ez igaz a kínai boltokban kapható noname vackokra, és a márkás verziókra is, igaz, az utóbbiak tovább bírják.

A zsinóros labdákat elvileg dobálni és cibálni is lehet, a gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy körülbelül egy hétnyi használat után ronggyá foszlik a zsinór, és marad a labda, amit viszont a kutya un, és hanyagol. Ebbe a kategóriába tartozik a Trixie képen szereplő terméke.  Kedvelem a gyártót, általában megbízható, akár kutya, akár hal- vagy madár felszerelésről van szó, Ez a cucc viszont nem ment át a vizsgán - mondom ezt több darab megvásárlása után. Ha az én 12 kilós kutyám ilyen gyorsan szét tudja tépni/rágni, el tudom képzelni, egy nagyobb példány mennyi idő alatt végez vele. 

julius.jpgDe itt van a Julius K9 IDC zsinóros labda, az idei tél sztárja. Ez egy fluoreszkáló szilikonból készült, üreges kocka, amit meg lehet tölteni jutifalattal, a zsinórjánál fogva pedig lehet dobni és cibálni. Önmagában sokat mond a tény, hogy egy hónapnyi mindennapos használat után nyoma sincs rajta karcolásnak/foszlásnak. Külön jópont, hogy a nejlon zsinór lapos, és tisztítható, a labda pedig valóban jól látszik a félsötétben, elég neki minimális megvilágítás. Szóval éjszakai túrán nem sokat ér, de este a rosszul megvilágított parkban jól látható (bizonyíték erre, hogy még nem vesztettük el :) ). Mivel szabálytalanul pattog, a kutya szórakoztatóbbnak találja, mint egy hagyományos labdát, és továbbra is römmel rázza és tépi minden nap, szóval a legtöbb játékkal ellentétben még nem következett be a szokásos ráunási fázis. A maga 2 500 forint körüli árával kicsit drágább, mint a legtöbb cibálós labda, de szerintem megéri.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr538356812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása