Az eddigi teleket egyszerű, LED-es világító labdákkal csináltuk végig, de idén kipróbáljuk a napfénnyel "feltölthető" lumineszkáló változatot, hátha tovább bírja, mint az akkumulátoros társai.

Kiskoromban kaptam egy aranyos, gumiból készült figurát, ami sötétedés után zölden lumineszkált, Erre a régi játékra emlékeztet engem a világítós kutyalabdák új generációja, amiben tulajdonképpen semmi újdonság nincs. A lumineszkáló anyaggal kezelt gumilabdákat öt-tíz percnyi természetes fénnyel lehet feltölteni, így húsz-harminc percig zöldes fénnyel világítanak a sötétben. Télen minden sétához világító labdát viszünk, ezeket könnyebb megtalálni, és a játék is szórakoztatóbb velük, mintha a szürkületben kellene keresnünk a labdát a lehullott lombok alatt. 

glow.jpgA lumineszkáló változat előnye, hogy nem szükséges hozzá saját energiaforrás, ellentétben a beépített akksival működő régebbi világító labdákkal, amik egy télnél többet nemigen bírtak ki, függetlenül attól, hogy no name olcsó, vagy márkás verziót vettünk. Persze azokat ezer-kétezer forint között meg lehet venni, ha az ember megkockáztatja a kínai boltos vásárlást (amit nem ajánlok), akkor talán még olcsóbban. A lumineszkáló változatok jellemzően kétezer forinttól indulnak,

A világító labda kilométeres távolságból is odavonzza a többi kutyát, akik szinte biztosan megpróbálják ellopni, a gyengébb minőségű elemes verzióból már nem egy végezte egy nagyobb kutya fogai között. Amíg csak Oz játszik vele, addig nincs baj, az ő harapása elég gyenge, de ha egy nagytestű kutya csócsálni kezdi, a benne lévő áramkör hamar tönkremegy.

Ez esetben marad egy nem világító gumilabdánk, amit ráadásul nem is igazán szeret a kutya, mert ezeket keményebb gumiból csinálják, ő pedig a könnyen rágható játékokat szereti. 

Szóval szerintem megéri megvenni ezt a napfénnyel töltődő verziót, valószínűleg tovább bírja a strapát. Ja, és olyan verziót is lehet kapni, amelyik labdahajítóval is kompatibilis.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr108055302

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása