Egy kedves bulldogtulajdonos olvasó kért tőlünk tippet arra, mivel lephetné meg a kutyáját, ezért most következzék egy-egy rövid leírás három különböző jellegű kutyasütiről.

Húsos-zabos kenyérféle

Forrás: Pawnation

A következő recept elkészítésével egy leginkább kenyérre emlékeztető valamit kapunk, amit felszeletelhetünk jutalomfalatokká vagy feldíszíthetjük tortának, ha éppen ez a vágyunk.

husoszabos.jpgHozzávalók: növényi olaj a tepsi megkenéséhez, körübelül 30 deka bárányhús (vagy csirke), 15 deka liszt, 50 gramm zabpehely, 50 gramm napraforgómag, 1,5 deci víz, két felvert tojás, 10 deka cottage cheese. A díszítéshez 15 deka alacsony zsírtartalmú krémsajt

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, zsírozzunk ki egy 20 centis tortaformát. A sajtkrémet leszámítva keverjünk össze minden hozzávalót egy tálban. A leginkább kenyértésztára emlékeztető keveréket öntsük a formába és süssük 45 percig, illetve, amíg aranybarna nem lesz. Vegyük ki a formából, hagyjuk hűlni, aztán tetszés szerint kenjük meg a tetejét a sajtkrémmel, ettől emlékeztet majd valamennyire tortára.

Teljes kiörlésű torta mogyoróvajas-répás díszítéssel

Forrás: Wikihow

Ez a recept azért érdekes, mert kombinálja a kutyakekszet a liszttel. A szódabikarbóna gondoskodik arról, hogy kicsit levegősebb legyen a tészta, a benne lévő hozzávalókat pedig szinte minden kutya szereti.

Hozzávalók: egy csésze teljes kiőrlésű liszt, 1 teáskanál szódabikarbóna, negyed csésze mogyoróvaj, negyed csésze növényi olaj, 1 tojás, 2 vékonyra szeletelt répa, 1 csésze kutyakeksz, 2 teáskanál húslé.

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Keverjük el a lisztet a szódabikarbónával, majd adjuk hozzá az összes többi hozzávalót. Kenjünk ki egy tortaformát vagy tepsit és öntsük bele a keveréket. Körülbelül  40 perc alatt elkészül, a tetejét joghurttal, mogyoróvajjal és apróra vágott répával díszíthetjük.

Banános-mézes kutyamuffin

Forrás: Daily Puppy

muffin.jpgEz a kedvenc receptem. Bár kicsit több vele a munka, mint a fenti két tortával, van egy olyan érzésem, hogy ezen a muffinon megosztoztok majd a kutyával.

Hozzávalók:  Muffinsütő forma, 20 muffinpapír, ¾ bögre zabliszt, ¾ bögre barnarizs liszt, 2,4 deci alacsony zsírtartalmú tej, 2 tojás, 1 bögre mogyoróvaj, egy banán, 4 teáskanál virágméz, 4 teáskanál olivaolaj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanál sütőpor, 1 teáskanál tiszta vaníliakivonat (nem esszencia!). A díszítéshez  4 teáskanál olivaolaj, fél bögre mogyoróvaj, 1 bögre alacsony zsírtartalmú krémsajt

Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 160 fokra. Keverjük össze először a lisztet a szódabikarbónával és a sütőporral egy tálban. Egy másik edényben törjük össze a banánt, adjuk hozzá a tejet, a mogyoróvajat, az olivaolajat, a tojást és a vaníliakivonatot. Fokozatosan adjuk a nedves hozzávalókat a szárazakhoz, keverjük egyenletesre. A keveréket osszuk el a muffin formákban és süssük 15-20 percig. Akkor készült el, ha a muffinok megemelkednek és rugalmasak lesznek.

Ha kihűlt, a díszítéshez keverjük össze a 4 teáskanál olivaolajat, fél bögre mogyoróvajat és a krémsajtot. Nyomózsákkal mintákat rajzolhatunk vele a muffinokra, amik hűtőben három napig elállnak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr835789775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása