Óda az Octeniseptről. Vírus-, baktérium- és gombaölő. Illatmentes, nem csíp, nem hagy nyomot, nyálkahártyára is fújható. Akár operálhatsz is vele.

Pár hónappal ezelőtt elfogyott a kézfertőtlenítőm. Mondjuk úgy, hogy az a fertőtlenítőszer, amit a táskámban hordok, és bevetem, ha kell, legyen szó a kutyáról, vagy rólam. Amikor pótolni akartam, a patikában kiderült, hogy minden elérhető kézfertőtlenítő illatosított, ezért a hiperérzékeny bőrünkre (a kutyáéra és az enyémre) nem használható. A gyógyszertáros ajánlotta az Octeniseptet, ez egy orvosi célú fertőtlenítő, sebkezelő spray, aminek a kis kiszerelése 50 ml-es, szóval kényelmesen hordható táskában.

octenisept.png

Mi ez?

Oktenidin-dihidroklorid és fenoxietanol tartalmú, színtelen, alkoholmentes, minimális szagú folyadék. Behatási ideje két perc, a baktériumokat, vírusokat és gombákat is elpusztítja.

Alkalmazási területe:

"Nőgyógyászati, urológia, proctológiai, fogászati, szájsebészeti, diagnosztikus vagy műtéti beavatkozások előtt bőr- és nyálkahártyák hatásos és gyors fertőtlenítésére, valamint beavatkozások utáni sebkezelésre."

Mire használtam eddig?

Sebkezelésre, gyulladt pattanásokra, mindennapi kézfertőtlenítésre, tárgyak fertőtlenítésére, torokba fújva gyulladás megelőzésére, viszkető, irritált bőr lenyugtatására. Gomba-gyanús helyzet után lábra fújva.

Miért fogom ezután is ezt venni?

Mert bármilyen testtájon bevethető (nyálkahártyán is), jóval szélesebb körben, mint a jódos termékek. Nem hagy nyomot a bőrön/ruhán. Nem csíp. A kiszerelése praktikus és higiénikus, nincs csöpögés. Mivel nem tartalmaz alkoholt, nem szárítja a bőrt, még az ekcémára erősen hajlamos területeknek sem árt, sőt.

Ár, elérhetősé

Az 50 ml-es palack ára körülbelül kétezer forint. Patikákban kapható, de gyakran kifogynak belőle, érdemes rendelni.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr748378728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása