Külön kutyafürdőszoba, kutya ablak, kutya ajtó, saját szobák – a Wall Street Journal beszámolója szerint egyre több, a négylábúak igényeire szabott ingatlan akad az amerikai piacon, a tulajdonosokat pedig az sem zavarja, hogy a lakás „kutyásítása” miatt akár csökkenhet is az ingatlan értéke.

„Az egyetlen designnal kapcsolatos kérdés az volt, hogyan fog az ötlet működni a kutyákkal” – így összegezte munkáját Chris Walsh építész, aki három millió dollárért épített egy Tudor stílusú házat Chicagóban Mario Greco számára. A lakásba beépítettek egy speciális kutyafürdető helyiséget és egy összetett kutyaajtó rendszer gondoskodik arról, hogy a tulajdonos öt kutyája tetszése szerint bejárhassa a házat.

Katt a képre a videóért

moj.jpg

Az amerikai háztartások 68 százalékában él legalább egy kutya, 2012-ben 53,33 milliárd dollárt költöttek rájuk a gazdák, az összeg pedig folyamatosan emelkedik.

A lapnak nyilatkozó építészek és ingatlanosok szerint a kutya- és macskabarát otthonok piaca nagyjából tíz éve jött létre és azóta folyamatosan bővül. Ma már nem ritkaság, hogy egy leendő tulajdonos kutya konyhát és kutyaszépségszalont építtessen a házában, sőt Darin Schoolmeester Los Angeles-i építész olyan többcsaládos lakásokat tervez, ahol a házi kutyakozmetika az utcára néző ablakokból is látható. Az építész azt reméli, hogy az ötlet odavonzza majd a kutyabarát leendő bérlőket.

Persze, a kutyabarát ingatlandesignnak is megvannak a hátrányai. Először is egyáltalán nem biztos, hogy az esetenként több tízezer dollárért megépített létesítményeket a kutyák elfogadják. Másrészt a kedvencekre optimalizált otthonokat sokszor nehéz értékesíteni. Ezt tanúsíthatja Arlene Wright is, aki nyolc hónapja próbálja eladni 3,95 millió dollárért meghirdetett, macskalétrákkal és macskagalériákkal felszerelt kirklandi lakását.

Személy szerint nem vágyom ilyen lakásra, mert a kutya úgyis a gazdái mellett szeretne lenni, úgyhogy szerintem teljesen fölösleges külön szobákat kialakítani neki. Az viszont tény, hogy egy saját, profi kutyafürdető helyiséget szívesen elfogadnék. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr815724483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása