Magyarországon kevésbé divatos mélyhűtött csemegéket adni a kutyáknak, pedig a legtöbb kutya imádja a fagyit, amit otthon, akár maradékból is elkészíthetünk.

A Dog Tipperen olvastam egy ötletet arra, hogy az előzőleg megfőzött csirkemáj főzőlevét kis pohárformákba öntve lefagyaszthatjuk és kész az egészséges kutyafagyi. Szerintem az ötletet bármilyen aprólékkal felturbózhatjuk, sőt, akár a megmaradt leves egy részét is eltehetjük kutyafagyinak, feltéve, hogy kellően higítjuk.

Erre azért van szükség, mert az emberi fogyasztásra szánt húsleves általában fűszeres, ez pedig nem tesz jót a kutyáknak. Viszont ha mondjuk kétszeresére higítjuk, máris fogyasztható.

A kutyák sokáig elvannak vele, nem hízlal túlzottan és a pénztárcát is kíméli. Külön előnye, hogy a levesbe beintegrálhatunk ezt-azt, ha tovább akarjuk fokozni az élményt. Például megvárjuk, amíg a kutyafagyi már kásásra hül, de még nem fagyott keményre és ezen a ponton beleszúrunk egy-egy kutyaropit. Voilà, kész a pálcikás kutyajégkrém, mi pedig elpasszoltuk a levesmaradékot, amit sajnáltunk kiönteni, de senki nem akarta megenni.  

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr925743283

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása