Személy szerint nagyon szeretek játékokat vásárolni a kutyámnak, de az a helyzet, hogy a  legtöbb tól drága ahhoz képest, hogy milyen gyorsan tönkremegy. A kutya ráadásul legalább annyira fog örülni az otthon készített játékoknak, mint a drágán vásárolt daraboknak.

A legegyszerűbb: egyetlen csomó – bármilyen erős textillel megcsinálhatod, csak köss rá egy vagy több csomót és vágd le a felesleges végeket. Akár egymás mellé, akár egymásra kerülnek a csomók, biztos, hogy szereti majd a kutyád.

Mindig jól jön : labda zokniban – Végy egy (ócska) zoknit és egy (szintén ócska) labdát. Tedd a labdát a zokniba és csomózd meg a zoknit pont a labda felett. Már dobálhatod is a kutyának. Percek alatt kész és ráadásul itt felhasználhatod azokat a labdákat, amiket már csúffá tette a kutya és kinti apportírozásra már nem alkalmasak.

labdakotel.jpg

Tanításhoz: szimat tatyó – A boltban is kapható, az apportírozás tanulását segítő eszközöket imitálja ez a filléres darab: nem kell hozzá más, csak két-három zokni és egy adag jó kemény és száraz kutyaropi vagy szárazkaja darab. Tedd a csemegét a zokniba és jól kösd össze, aztán a csomagot rakd a másik zokniba. Ezzel megtaníthatod a keresést a kutyádnak és ha azt akarod, hogy hosszabb időre foglalja el magát, úgy is megcsinálhatod, hogy – hosszas próbálkozás után – ki tudja bontani és megenni, ami benne van.

Húzós játékhoz: labda kötélen – Végy egy feleslegessé vált teniszlabdát és lyukaszd át. Fűzz át egy kötéldarabot rajta ügy, hogy mindkét oldalon elég kötél lógjon ki. Köss két csomót, hogy a labda ne csúszkáljon.

Végtelen lehetőségek: házi készítésű kötél  - Végy egy haszontalanná vált konyharuhát vagy más, erősebb szövésű ruhadarabot. Vágj bele hosszában két egyforma rést, aztán fond össze az így létrejött három csíkot, mintha hajat fonnál, a végét csomózd meg. Az apró mütyűrtől a farmerből készült szupererős kötélen át készíthetsz így köteleket, amiket aztán kombinálhatsz a fenti teniszlabdás megoldással is.

kotel.jpg

Plüssjáték kutyabiztosan – keríts egy kiszolgált plüssjátékot, vágd fel a varrás mentén és szedd ki belőle a töltetet. Vagy simán visszavarhatod, vagy tehetsz bele pár darab erős textilt, esetleg labdát.

Palack pongyolában: - ezt a játék is kapható a boltokban, de minek adnál érte pénzt, amikor csak egy a kutya méretének megfelelő, fél vagy egy literes pet palac és egy zokni vagy harisnya kell hozzá. A kiürült palackot préseld a harisnyába vagy hosszú zokniba és köss rá csomót. Ha tartósabb szeretnéd, csavard meg a zoknit, miután beletetted a csomagba és húzd rá még egyszer. Kész a lakásban is zajvédelem nélkül használható apport játék.

palack.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr315529879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása