A The familydog.com portál Stop the 77 címmel indított kezdeményezést azért, hogy csökkenjen a barátok vagy a család kutyája által okozott harapásos esetek száma. A csapat kifejezetten gyerekek számára készített szórakoztató oktató videókat azért, hogy jobban megértsék a kutyák testbeszédét.

A stopthe77.com-ot két családos tréner indította el azért, hogy segítsen megértetni a gyerekekkel, mit szabad és mit nem szabad tenni egy kutyával. Az egyszerű oktató videókból álló sorozat első része a "Beszélek kutyusul", ebben a kisfilmben a gyerekek szórakozva tanulják meg, hogyan simogassák a kutyákat, hogy miért nem szabad átölelni őket, hogy amikor esznek vagy alszanak, békén kell őket hagyni. stb. 

Kedvenc kutya illusztrátorom, Lili Chin hívta fel a figyelmemet a portálra és nagyon örülök, hogy létezik olyan videó, ami megérteti a gyerekekkel, (és a szülőkkel) hogy milyen szabályokat érdemes betartaniuk, ha biztonságban akarják érezni magukat a kutyák mellett. Mindig is bosszantott, amikor azzal szembesültem, hogy a nagyobbacska (saját lábukon az utcán közlekedő) gyerekek a szülők hibájából nagyon veszélyes helyzeteket alakítanak ki a kutyák számára érthetetlen, zavaró viselkedésükkel. 

A magam részéről első leckeként azt tanítanám meg, hogy kutya közelében nem szabad kiabálni, mutogatni, hirtelen mozdulatot tenni, illetve kéretlenül lerohanni a kutyát. Nem tudom, a szülők egy része miért gondolja, hogy a gyerek azt tehet az utcán, amit akar, és minden felelősség a kutyát sétáltató másik félé. Persze mindig figyelek, és ha kisgyereket látok közeledni, átveszem a kutyát a másik oldalamra, rövidebbre fogom a pórázt, megnyugtatóan szólok hozzá, hogy minimalizáljam a konfliktus esélyét. Ennek ellenére előfordul, hogy morgás a reakció a találkozásra, amire szintén nagyon hülyén tudnak reagálni a gyerekek, például elkezdenek sikítozni. Szóval fontosak az ilyen filmecskék.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr307460940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása