Rastafan 2014.02.04. 11:22

Bolha van!

Legalább kettő, az egyik ránk ugrott a kutyáról tegnap este, a másikat ma reggel láttam meg a kutya szőrében, eliszkolt, mielőtt el tudtam volna kapni. A szokatlanul enyhe tél miatt a paraziták élik világukat, ezért érdemes folyamatosan riasztószereket használni.

A bolhák annak ellenére telepedtek meg a kutyán, hogy egy természetes alapú, bőrön át ható cseppentőt használunk ősz óta.  Ismerem a gyártót és bízom benne, de úgy tűnik, ilyen időjárási körülmények között nem elég ez a szelídebb riasztó módszer és szükség lesz egy új repellens nyakörvre, főleg, mivel nem vagyok biztos benne, hogy ekkora szőrtömegen is működnek a cseppentők.

A WebMD szakértői szerint jelenleg nincs olyan természetes módszer, ami bizonyítottan elűzné a bolhákat és a kullancsokat, vagyis aki a fokhagymában vagy az élesztőben bízik, az felkészülhet a meglepetésekre. Ugyanez igaz az ultrahangos riasztókészülékekre. Az állatorvos azt javasolja, hogy kerüljük a szintetikus pyretrint tartalmazó bolhariasztó termékeket, mert a tapasztalatokat szerint a bolhák immunisak rá. Az egyértelmű kellemetlenségek mellett az írtás azért is fontos, mert a bolhaallergia a legjellemzőbb a kutyák körében, az allergiás kutya addig rágja a viszkető területet, amíg kihullik a szőre és véres, gyulladt sebek jelennek meg a bőrén.

Mi vissza fogunk térni a jól bevált, szagtalan és vízálló bolha-kullancs nyakörvre, mert a védelem szintjét és a nyolc hónapos hatóidőt is beszámítva ez éri meg a legjobban. Ősszel csak azért álltunk át a cseppentőre, mert a pulibunda éppen a legrosszabb periódusában volt és nagyon nemezesedett a nyakörv alatt. Ezentúl igyekszem gyakran levenni a nyakörvet és szétszedni a szőrtincseket, aztán újra visszarakom, még egy bolhafertőzést nem akarok megkockáztatni. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr265798228

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása