Utolsó kommentek:

mulholland2 2020.02.27. 08:44:07

Nem tudom, ilyenkor kicsit azaz érzésem, hogy nagyon sokakat támogat valamilyen száraztáp gyártó :). Én azt gondolom, hogy ugyanúgy mint az embernél, kell a változatosság a kutya ételébe és a kutyám is errefelé hajlik :). Ha éveken át nem kap mást szegény állat az szerintem, ugyanúgy nem jó. Kell a válozatosság a kutyáknál is. De ez az eszi, nem eszi nem kap mást beállítódás, sokaknál be van akadva, mert ugye ez a legkényelmesebb.

Bejegyzés: Kutya etetés – mit kell tudni a száraztápokról?

Basa Piroska 2019.08.18. 12:34:46

Yorki kutyáimnak CRICKSYDOG feliratú marhás kutyatápot rendeltem.Az első szállítást nagyon szerették de amit másodszor rendeltem már nem ízlik nekik,ráadásul még egy nagy mogyoronyi követ is találtam benne.Félek,hogy meg változott a minősége a tápnak.Egy ideig royal canin tápot ettek,azt hiszem vissza térünk erre a tápra.Szeretném ha a kutyáim egészségesen és sokáig élnének.

Bejegyzés: "A kutyaeledel öl" – a vita folytatódik

Rausch Jánosné 2019.03.04. 13:17:21

Mit tegyek, nagyon liheg a kutyám,száraz a nyelve, igaz tegnap látta állatorvos,bél, vagy hasnyálmirigyre gyanakodott, időnként iszik, enni nem eszik 2 napja,3 éves.néha sétálok vele,de nagyon gyenge.Kapott injekciókat is, nem tudom milyet.állandóan aludna.Adhatok neki egy kis hig rizsát natur? vagy mit tegyek?Kérem sürgős válaszukat. köszönöm.

Bejegyzés: Erős lihegés - életveszélyes lehet a könnyelműsködés

János Koleszár 2019.02.01. 20:53:20

Nem találok infót vannak e már glen of imaal terrierekkel Magyarországon,esetleg kennel valahol. Vagy hol van legközelebb Borsodhoz. És az árairol. Ha valaki tud valamit,megköszönném.

Bejegyzés: Ritka fajták: Glen of Imaal terrier

aylobiv · http://aylobiv.blog.hu 2018.03.20. 20:57:58

Az én kis kutyusom 3 hónapos és 5 kilós. A tápot amit adok neki pillanatok alatt megeszi és néz rám, hogy adjak még neki. Azt szeretném megkérdezni, hogy egy napra hány dkg tápot adjak neki. A hasznos információt előre is köszönöm.

Bejegyzés: Adjunk-e csontot a kutyának? Szakértői érvek itt

d4n13l 2017.11.08. 15:21:17

Itt a lenyeg az, hogy az olcsobb is nagyjabol olyan, mint a draga, viszont az olcsobb sokkal olcsobb, mint amennyivel esetleg jobb a dragabb.

Tudtok kovetni? :)

Bejegyzés: Párszáz forintos táp győzött a NÉBIH kutyatáp tesztjén

injuhasz 2017.10.05. 17:56:29

41 tápot teszteltek és jellemzően a kisebb kiszereléseket és nem is egységesen.
41-ből a 8. és a 9. helyezés még bőven az első 25%-ban van...
Kilogrammra vetített árakat előhozni meg finoman szólva sem szakszerű a NÉBIH-től akkor ha nem mindből ugyanazt a kiszerelést veszik.
Sokkal szakszerűbb lett volna az összes kiszerelést vizsgálva egy -tól-ig átrat feltüntetni.

Bejegyzés: Párszáz forintos táp győzött a NÉBIH kutyatáp tesztjén

D. Eszter 2017.08.22. 14:12:10

Hogy ez mennyire így van! Kisspiccünk majdnem megfulladt egy ilyen márkás jutalomfalattól, pedig már a sokadikat fogyasztotta és fel se merült, hogy gond lehet belőle.
Nagyon hasznos ez a blog, gratulálok! Sajnálom, hogy csak most találtam rá. Jó néhány nehéz perctől és fejtöréstől megkímélt volna. Utólag is sokra értékelem, különösen a fekélyre vonatkozó bejegyzéseket, köszönöm.

Bejegyzés: Minden, amit a nyersbőr jutifalatokról tudni akartál, de nem merted megkérdezni

2017.07.19. 15:24:03

@Tünde Herr: Nem hiszek én sem Ceasar hókuszpókuszaiban. Eleve nem látok semmi következetességet a tetteiben. Épp elég ideje van kutyám ahhoz hogy tudjam, egy problémás makacs ebbel meg kell kinlódni, mire zöld ágra vergődik vele az ember. Nem hiszek az ide csettintek odabökök aztán minden hepi típusú varázslatokban. Kicsit hollywoodinak érzem a produkciót. Persze ez csak a privát véleményem.

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

2017.07.19. 15:17:57

"a tekintélyelvű gyereknevelést is sokan hasznosnak tartják"

Igen, mert a tekintélyelvű nevelés már kiállta az idők próbáját. Természetesen alapvetően különbséget kell tenni a "mindennap cipóra verem a családot", ill. az egészséges atyai pofon között.

A modernkori (liberális) eszmékkel ellentétben a tekintélyelvűség NEM eredményez lelkileg torz személyiséget, ellenben a pozitív megerősítéssel, családi demokráciával, ahol kvázi egy szimpla mellérendelt érdek kapcsolat alakul ki a szülő gyerek között. "Majd megmozdulok, ha adsz valamit". A kutya is ilyen. Amig lehet motiválni mindent megtesz a jutalomfalatért. Ha elmegy a kedve, megkapta már amit akart, nem tudod már felkelteni az érdeklődését semmivel, akkor elvonul és leszar.

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

rozi48 2017.07.14. 11:44:35

Ceasar módszerei nekem tetszenek, és volt egy-két dolog amit kipróbáltam ( semmi durvaság!) és remekül működött. A kutyáknál az a jó, "hogy nem ember"! Megbízhatóbbak sok embernél, és azzal sem értek egyet, hogy csupán ösztönlény, aki ezt írta nem tudom van e kutyája és ha van milyen a viszonya vele.

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

Szupadupafláj 2017.06.06. 22:34:46

Gondolom itt minden kommentelő olvasta az összes könyvét az embernek és tökéletesen tisztában a módszereivel. 1.CM soha nem akarta a kutyákat tanítani. Illetve először igen, de aztán rájött h ha egy kutya vezényszóra ugat az nem biztos h jó neki, max a gazdinak. 2. A kutyát állatként kezeli, ösztönlényként, ami valójában. Nem kispárna, szobanövény, gyerekpótlék, hanem egy állat. 3. a "rugdosás", böködés a kutya kizökkentésére szolgál, sehol, de sehol nem írja CM hogy azt az ebet aztán félelemben kell tartani, pláne nem fizikai módszerekkel. Szóval ez a cikk is a legjobb példa arra amitől CM mindenkit óv. A KUTYA NEM EMBER. Nem kell úgy kezelni, mert nem fog úgy reagálni ahogy emberként várod.

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

Tünde Herr 2017.03.23. 15:09:02

Kedves kutyások és nem kutyások!
Kezdjük Caesarrel ; Ha egy olyan esetről beszélünk amikor egy nagytestű kutyához, senki sem tudott bemenni , a kutya kennelbe volt tartva.. műsorba mit láttunk? Kutyán szájkosár, Cesar bemegy " csitteg" kettőt, a kutya morog de nem meri megközelíteni a palit... honnan tudjuk hogy előtte nem e ugrott ugyanúgy neki a kutya és nem e küldte úgy rendesen meg -lábbal Cesar?? Nyilván azt nem veszik fel, de honnan tudjuk h nem annak eredménye eme tartás a kutyában?? Igen Cesarnek may annyi lehet a nagy tudása., h nem fél a kutyáktól, de könyörgöm ne legyünk már ostobák!!!! Ne egy etológussal hasonlítsuk már össze aki évekig tanul, évtizedekig kísérletezik, TUDOMÁNYOS ALAPOKRA építi a tudását, tapasztalat van mögötte ...Én megértem a Cesar fanokat... elhiszem h segít sok esetben , de azért ne legyünk buták, lássunk már a dolgok mögé!!!

Bejegyzés: Temetni Cesart? - Cesar Millan és a malac botrányáról

Rastafan 2016.09.13. 12:45:13

@dokiodon: Protexin Pro-Kolin (elnézést a késői válaszért).

Bejegyzés: A csodálatos probiotikum

dokiodon 2016.08.10. 15:15:15

Megkérdezhetem mi volt a probiotikum neve amit használtatok? :) Köszönöm!

Bejegyzés: A csodálatos probiotikum

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.12. 17:13:35

@Aranyi Gábor: egy órája történt. Sétálunk a kertes házak közt. Az egyik udvarban egy jókora pitbull, morcos pofával, csapkodó farokkal. Minket bámul. Párom rögtön rám szól, hogy nehogy odamenjek... látszik, mennyire nem ért a kutyákhoz. :D
Két lépést tettem a kutya felé, a farokcsapkodás már csóválásra váltott.
Mire odaértem, már kaparta a drótkerítést, hogy ő akkor most jönne kifelé. A kezem odatartottam az orra elé, hogy szimatolja meg, ez a lökött kutya meg összenyalta. :D
Szegénykém nagyon magányos lehet, mert szabályosan sírt amikor tovább mentem. :(

Bejegyzés: Pitbull ügyek - indulatok helyett nézzünk szembe a problémával

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.12. 09:22:33

@Aranyi Gábor: Ceasar Milan... hát igen. Sokáig úgy voltam vele, hogy 100%-ban elfogadtam amit mond. Sok esetben segített is abban, hogy a gazdák által vadnak tartott kutyákkal haverkodni tudjak, de ez a falka felfigás... azért egy kutya sokkal értelmesebb annál, hogy falkatagként kezeljük. Ahogy azt is kizártnak tartom, hogy ne tudna különbséget tenni ember és kutya között.

Bejegyzés: Pitbull ügyek - indulatok helyett nézzünk szembe a problémával

Hóhér az utolsó barátod · http://internetszemete.blog.hu 2016.06.12. 09:17:57

@Aranyi Gábor: no igen. Engem egy macskával vert meg az ég, de néha még ő is meglep azzal, hogy sokszor úgy csinál, mintha értené amit mondok neki. Más kérdés, hogy általában tojik rá, de ez tipikusan a szelektív süketség tünete. :D
Kutyákkal sajnos csak annyi kapcsolatom van, hogy ha az utcán odajön, akkor hagyom neki, hogy csináljon amit akar.

Bejegyzés: Pitbull ügyek - indulatok helyett nézzünk szembe a problémával

Aranyi Gábor 2016.06.11. 23:55:20

@Hóhér az utolsó barátod: A pitbull és a vizsla pl. "labilis, túlhúzott" lény (nem kutya!)... Ha szeretik őket, megfognak és elhoznak bármit a gazdinak... Az őrzővédőként(amíg tilos nem lett...) foglalkoztatott pitek az összes őrt családtagnak tekintik, bármelyikkel elmennek, játszanak, hízelegnek (pocivakarás stb). A vizslák is... Annyi a különbség, hogy a mi pitünknek szólni kellett előre: "de SZÉP OKOS KUTYA" - ha ezt hallotta, kihúzta magát, és bárki megsimogathatta. Volt kétéves, elgügyögte a szépokost, átölelte és megszorította pit nyakát... Anyuka helyben bepisilt... A vizslát viszont nem simogathatja bárki, csak akiről Ő eldönti... Ha szerinte NEM, akkor jobb, ha nem nyúlkál felé senki... Nevelni kell a velünk élő állatokat. SZERETETTEL, odafigyeléssel, rendszeres, odaadó foglalkozással. Valóban, mintha "nagy", szőrös (kamasz)gyerekek lennének. (Tudom, ettől szoktak a szezármilán-hívők sikítófrászt kapni, de lexarom.) Ja, zsákmány! Kissrác sírt, h. lehozta a tengerimalacát, az meg elszaladt, megkerestethetné-e a kutyával(a pittel...), háááát... A kutya a "keresés" szóra merően nézett rám, majd a gyerekre. Bólintottam. Egy ugrás, és egészen óvatosan letette a lábát VALAMIRE a bozótban. A srác odament - OKOS KUTYA -, felemelte a pit lábát, kivette alóla az élő tengerimalacot... Soha nem tanítottuk ilyesmire... A kutyákkal nyugodt, határozott hangon kell beszélni... Kaptam én már el olyan KUVASZ pórázát, akit a két lábára sánta néni hozott le, és hevesen ugatva "kilépett" rám, hogy védje a nénit... Igaz, előtte két percig azért csak beszéltem hozzá... A honi kutyák 99 %-a ért magyarul, ami azért érdekes, mert a gazdák kb. feléről ezt nem merném ilyen határozottan állítani... XD

Bejegyzés: Pitbull ügyek - indulatok helyett nézzünk szembe a problémával