A közelmúltban befejeződött a Nehru-part átadása, újjáépült a játszótér, elkészült a deszkás park a Petőfi híd alatt, helyükre kerültek az ülőkék a parton. A kutyákat viszont kitiltották, a híd és a HÉV megálló közötti sávban alakították ki "Budapest egyik legnagyobb, közel 1000 négyzetméteres kutyafuttatóját". Így néz ki.

Aki szeretné megcsodálni a megújult Nehru partot (ez a Bálna és a Petőfi híd közötti terület), annak ajánlom a budapest.24.hu összefoglalóját sok szép képpel. Miután kiörömködtem magam azon, hogy a rehabilitáció átgondoltnak és ötletesnek tűnt, konstatáltam, hogy a kutyasétáltatást tiltó táblák "kerültek kihelyezésre" a területen, ami eddig a környékbeli kutyások egyik kedvenc helye volt. Itt ugyanis van fű, árnyék, és viszonylag nagy tér. 

"A Petőfi híd és a HÉV-megálló közé eső területen épül meg a főváros egyik legnagyobb, közel 1000 négyzetméter alapterületű, két részből álló (kis- és nagytestű kutyák szétválasztását szolgáló) kutyafuttatója." - írta a ferencvaros.hu korábban. Odasétáltam, és megnéztem:

cam03816.jpg

Ez bizonyára a kis- és nagytestű kutyák szétválasztását szolgáló kapu.

cam03821.jpg

Látkép a hídtól távolabb eső oldalról. 

cam03817.jpg

Kutya- és emberbarát talajrendezés.

szemetes.jpg

Kutyákra optimalizált szemetes - ne mondjátok, hogy nem törődnek veletek.

Nem jelentkeztem egy ideje, mert tulajdonképpen nem történt semmi. Őpulisága nyaralt (mázlista), növeszti a bundáját (ennek hamarosan véget vetek), és találtunk egy hatásos és olcsó probiotikumot, amivel elejét tudjuk venni a hasmenéses nyavalyáknak.

gastrofermpet.pngAz új lakókörnyezet új bacikat is jelent, úgyhogy Oz az elmúlt pár hónapban átesett pár kisebb hasmenéses időszakon. Semmi vészes, de vissza-visszatért a dolog, úgyhogy a helyi patikus (és beagle tulajdonos) segítségét kértük az ügyben. Végigcsináltunk egy Gastroferm Pet kúrát, és úgy látom, ez a probiotikum tényleg megerősíti a bélflórát, így hiába sikerül neki halálos fenyegetéseim ellenére néha összeszedni valami undormányt, nem betegszik le. Ez a készítmény egy kifejezetten kisállatoknak szánt probiotikum, ami ételbe adagolható (és meg is eszi a kutya). Ha a produktum nem egészen szép
, pár napig szedi, és rendeződik a helyzet, megelőzéshez eddig nagyon bevált ez az egyszerű kis termék.

De amikor ez nem volt elég, akkor jött a jó öreg Bolus adstringens. Ez a jól bevált bélfertőtlenítő biztonsággal bolusadstringens.pngalkalmazható kutyáknál, de az adagolásról mindenképpen érdemes megkérdezni az állatorvost, mert a tájékoztatóban lévő infó nem csak hogy emberekről szól, de meglehetősen elnagyolt is. A mi dokink egy tablettát javasolt a 12 kilós kutyának, ez a legtöbbször azonnal megszünteti a hamenést és ez, plusz az említett probiotikum pár nap alatt helyrebillenti az emésztését.

Megjegyzés: a bolus feketére színezi a székletet, nehogy szívrohamot kapjatok, ha használjátok...

Ez a Bolus-Gastroferm kombó annyira bevált, hogy remélem, többször nem lesz olyan rossz a helyzet, hogy ismét be kelljen vetni a korábban egekig dícsért probiotikus pasztát

süti beállítások módosítása