Örömmel jelentem, hogy lezárult a hányós-hasmenéses periódus és Őpulisága gyógyulásán óriásit lendített egy kifejezetten kutyáknak készített probiotikum készítmény.  Nem tudom, miért nem ajánlják sem az állat-, sem az emberorvosok gyakrabban.

Miután túléltük a szörnyű éjszakát Őpuliságával, több adag infúziót és egy fekélygátló gyógyszert kapott. A hasmenés abbamaradt, de még mindig láttunk vért a produktumokban és egyáltalán nem úgy tűnt, hogy jobban érezné magát. Rendszeresen csinálok probiotikum kúrát, elsőre azt javasoltam, amit én is szedni szoktam, de kiderült, hogy rengeteg, kutyáknak fejlesztett készítmény is kapható. Ezek többnyire természetes anyagokkal ízesített paszták, amik a bélfalat bevonva védik regenerálják a bélflórát és közben probiotikumokkal segítik az egyensúly helyreállítását. Mi végül egy olyan márka mellett döntöttünk, ami embereknek szánt verzióban is kapható, és már több barát esetében bizonyított.

Amellett, hogy ilyen pontos és professzionális adagolótubust embergyógyszernél még nem láttam, nagyon meggyőző volt a szójaolajos-baktérium kultúrás összetétel. Az adagoló tartály leginkább a szilikonpasztákéhoz hasonlít: műanyaghenger a végén kinyomóval, az elején pedig egy erősen beszűkülő tölcsérrel, amit elvileg a kutya szájába kell applikálni. Hamar kiderült, hogy egyszerűbb, ha előre kinyomjuk a kezünkbe a pasztát és aztán rákenjük a nyelvére. Miután látszott, hogy nem utálja az ízét túlzottan, kekszre kentük a szert és azzal adtuk be neki, a kekszet szívesen megette a maradék pasztával együtt. Végül annyira rákapott, hogy most már csak kinyomjuk a kekszre és odaadjuk neki, ő vidáman elrohan vele és lenyalogatja róla.

Amellett, hogy már az első bevétel után sokkal energikusabbnak tűnt, láthatóan javulni kezdett széklet-fronton is. Két és fél nap után egészségeset kakilt, visszatért az étvágya és minden evés után sokat iszik. A probiutikum kúra mindössze öt napos, még két nap hátravan, de az eredmény látványos és egyértelmű.

Ha a kutyátok hasmenéssel küzd vagy csak gyakran betegeskedik, esetleg rossz az étvágya, próbáljátok ki ti is, szerintem érdemes.

2 komment

Címkék: betegség

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr625771560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dokiodon 2016.08.10. 15:15:15

Megkérdezhetem mi volt a probiotikum neve amit használtatok? :) Köszönöm!

Rastafan 2016.09.13. 12:45:13

@dokiodon: Protexin Pro-Kolin (elnézést a késői válaszért).
süti beállítások módosítása