A múltkor a vészhelyzetekhez használt tubusos májasról esett szó, most jöjjön a futtató- és kirándulás kompabilis kedvenc jutalomfalat, a Bosch Fruitees, egy pohárnyi aroma-, színezőanyag- és cukormentes rágócsontocska.

Ezt a jutifalatot is úgy találtam meg, hogy elkezdtem a szokásosnál érdekesebb, zöldséges-gyümölcsös verziókat keresni, amiket magammal tudok vinni egy kirándulása, és ami elég vonzó a kutyának ahhoz, hogy tartósan motiválni lehessen vele. Ez nem is olyan egyszerű feladat, mert a standard jutifalatok nem igazán érdeklik Ozt, olyannira, hogy ha kint vagyunk, sokszor el sem fogadja, inkább tovább szaglászik és szaladgál. 

bosch.jpg

A Bosch Fruitees almás változatát viszont nagyon szereti, ezek a pici csont alakú falatok a gyártó leírásához híven félnedvesek (nedvességtartalmuk 28 százalék), szóval elég puhák és aromásak ahhoz, hogy hosszas zsebben cipelés után is élvezetes legyen elfogyasztani, nem olyan kőkemény ropogtatnivalók, mint a legtöbb jutifalat. A falatok egész picik, gyakorlatilag két harapással lenyelhetőek - nem véletlenül. Ezt a jutifalatot kifejezetten tréningezésre gyártja a Bosch, így a kutya nem rágódik egy fél órát, megkapja és máris jöhet a következő feladat.

A csomagoláshoz használt pohár könnyen visszazárható és tényleg szépen megőrzi a cucc aromáját. Az ára elég magas, 800 forint körül mozog egy 20 dekás adag, ez viszont nagyon sokáig elég.

Ami az összetételt illeti: 20 százalék friss hússal készül, de összfehérje tartalma elég magas, 20,5 százalék, zsírtartalma viszont csak 5 százalék.

Összetevők:
Alma:
Gabona, hús és állati melléktermékek (min. 20% friss szárnyas), burgonya (szárított), burgonyafehérje, borsó (szárított), borsófehérje, gyümölcsök (min. 4% alma, szárított), májliszt, zselatin, cellulózrostok, nátrium-klorid, dikalcium-foszfát.
Banán:
Gabona, hús és állati melléktermékek (min. 20% friss szárnyas), burgonya (szárított), burgonyafehérje, borsó (szárított), borsófehérje, gyümölcsök (min. 4% banán, szárított), májliszt, zselatin, cellulózrostok, nátrium-klorid, dikalcium-foszfát.
Homoktövis:
Gabona, hús és állati melléktermékek (min. 20% friss szárnyas), burgonya (szárított), burgonyafehérje, borsó (szárított), borsófehérje, gyümölcsök (min. 4% homoktövis, szárított), májliszt, zselatin, cellulózrostok, nátrium-klorid, dikalcium-foszfát.

Adalékanyagok:
Tápértékkel rendelkező adalékanyagok::
A-vitamin(5.000 NE/kg), D3-vitamin (500 NE/kg), E-vitamin (40 mg/kg), réz [mint réz(II)-szulfát, pentahidrát] (12 mg/kg).
Technológiai adalékanyagok:
Antioxidánsok, tartósítószerek.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr507389042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása