Elsőre elég ijesztőnek hangzik egy kutyakölcsönző portál, de a részleteket megismerve egyértelművé válik, hogy a kutyák és a gazdák számára is hasznos alkalmazásról van szó, ami inkább közösségépítésről szól, mint kölcsönzésről.

doggy.jpgA BorrowMyDoggy.com a The Times szerint havonta körülbelül tízezer új tagot szerez és a jövő héten mutatja be mobilalkalmazást. Az elnevezés némiképp megtévesztő, hiszen itt elsősorban nem a kutya kölcsönadása, hanem a barátkozás a cél a gazdák és a kutyák részéről is. Az egyelőre csak az Egyesült Királyságban és Írországban működő portál lényege, hogy a gazdák olyan, a közelükben élő kutyabarátokat találjanak, akik szívesen töltenének időt a kutyáikkal és - ha a helyzet úgy hozza - akár ideglenesen be is fogadják az állatokat ha például a gazdi elutazik.

A gazdáknak a regisztráció során igazolniuk kell elérhetőségeik és feltöltött fotóik valódiságát is. A portál többek között egyénileg generált sms kódokkal gondoskodik a biztonságról, és az profilfeltöltés és ismerkedés minden egyes lépése előre tervezett és pontosan szabályozott. A portál biztosítást is nyújt az első találkozás során esetlegesen bekövetkező károk megtérítésére, ehhez a felhasználóknak tájékoztatniuk kell az üzemeltetőt a találka helyéről és idejéről. A weboldal egyébként kiemeli, hogy a kutyakölcsönzők nem kérhetnek költségtérítést a tulajdonosoktól, mivel nem profitorientált tevékenységről van szó.

Szólj hozzá!

Címkék: gazda

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr316131509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása