A hibrid, vagy designer kutyafajták népszerűsége elképesztően megnőtt az utóbbi időben, az őrület pedig folytatódik, hiszen a cava-poo-chon megjelenésével immár hármas hibrid kutyát is vásárolhatunk. A három kutyafajta keresztezéséből létrejött mix hosszú életű, hipoallergén és állítólag egész életében megőrzi kölyök pofiját.

cava.jpgA hibrid  két különböző, fajtatiszta kutya keresztezéséből jön létre. A hagyományos keverékekkel ellentétben a hibridek esetében mind a külső, mind a belső tulajdonságok előre kiszámíthatóan reprodukálhatóak, vagyis a hibridek tulajdonképpen új kutyafajtának is tekinthetőek. Az Egyesült Államokban egy ideje komoly rajongótábora van a labradoodle-nak (labrador-uszkár keresztezés) és a puggle-nak (mopsz és beagle mix).

A csoport új, még extrémebb taggal bővült, Steve és Linda Rogers ugyanis létrehozta a cava-poo-chont. Végy egy bichon frisé-törpe uszkár mixet, majd pároztasd egy cavalier king charles spániellel és máris kész egy alomnyi cava-poo-chon. Persze, ha nem házilag „gyártjuk le” a hibrideket, elég komoly költségbe verhetjük magunkat, mivel állítólag 2 000-3 500 dollárt (445 000 – 780 000  forint) is elkér egy kölyökért.

Az ötletgazdák szerint ez a kutyus akár húsz évig is elél, egészséges, a szőre hipoallergém (köszönet az uszkároknak) és egész életében úgy fest, mint egy kölyök. A felhasznált fajtákat tekintve valószínű, hogy egy kedves, barátkozós és vidám kutyáról van szó, amelyik azért okosabb, mint egy hagyományos öleb. Az Amerikai Kennel Klub ugyanakkor ezt és a többi hibridet sem ismeri el önálló fajtaként.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr45647071

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

SarahConnor 2013.11.22. 09:40:56

Mindig is borzasztó kiábrándítónak tartottam a kutyák mesterséges ide-oda mixelését (nem tenyésztésről beszélek) azért, hogy a kívánatos esztétikai tulajdonságaikat birtokolhassa a gazda.
Ez már erőszak a természeten...

Úgy beszélnek róla, mint egy porszívóról: sokáig jó, garanciás, könnyű tárolni és nagyon hatékonyan tisztít...

Plusz megjegyzem, hogy szvsz a képen látható kutyának semmivel nincs kölyökebb arca, mint apróhirdetésekben 10-20ezerért kapható, sőt állatotthonokban ingyen megtalálható kis vakarcsoknak.

2013.11.22. 13:22:29

Az én kis szőrcsomóm egy pincsi-németjuhász kotyvalék (menhelyes rosszcsont) és máig olyan feje van, mint egy 8 hetes kölyöknek, miközben már a 9. hónapját tölti.
Szóval nem kell ezért messze menni. Az élet adja a legszebb pároztatásokat.

Skunkworks 2013.11.22. 14:14:04

Háát, azért ezek a törzskönyvezett szuperspéci felmenőkkel rendelkező kutyák is egy nagy fingot érnek, főleg így majd ha teljesen irányított a szaporodás. Hülyeség ez az egész.
süti beállítások módosítása