Az agresszív kutyákkal nem könnyű bánni, ennél talán csak az kínosabb, amikor a futtatón a "kolléga" kutyája nem támad, egyszerűen csak meg akarja mászni a kutyádat.

Egy pulilány gazdájaként naponta van részem ilyen élményben és konstatáltam, hogy a gazdák nem nagyon tudnak mit kezdene azzal, ha a kutyájuk a szerelmével üldözi a másikat. Egyesek azt gondolják, hogy ez játék, míg mások szellemeskedő megjegyzésekkel próbálják enyhíteni a helyzetet.

love.jpg

Természetes, hogy egy kan kutya próbálkozik, ugyanakkor szerintem nem fogadható el, ha a kutyádra teljes testsúlyával ránehezdik, rátapos egy másik barátkozás címén. A magam részéről igyekszem elkerülni a „mászós” kutyákat a futtatón, mert a pulim elég vérmes, ilyenkor oda-odacsíp, ezt pedig nehezményezik a gazdák, holott teljesen természetes, hogy egy szexuálisan nem fogékony állapotban lévő szuka elzavarja a kanokat.

Nekem még nem volt kankutyám, úgyhogy várom az ötleteiteket arra, hogyan akadályoznátok meg az ilyen helyzetek kialakulását.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr315535854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

G. Attila · http://hatarontul.wordpress.com/ 2013.10.10. 13:16:30

Vizipisztoly. Akár összekapnak, akár mászik, előnyös. Összekapásnál csak a víz jön szóba, mert a felspanolt kutya esetleg a kezedhez kap... Természetesen a legjobb az lenne, ha a hozzám parancsot minden futtatóra járó kutya ismerné, és szót fogadna. De addig marad a víz.

Katalin M 2013.12.27. 10:32:06

@G. Attila ha meglátnám hogy a kutyámat lelocsolja valaki a hozzájáruláson nélkül, emelt hangon kérném ki magamnak. Meg lehet ezt beszélni normálisan a gazdikkal. És itt a normálison van a hangsúly.
süti beállítások módosítása