Mindhárom fenti márka gyártója önkéntes visszahívásokat jelentett be augusztusban a tengerentúlon , a Procter & Gamble és a Nestlé szalmonella fertőzés miatt döntött úgy, hogy önként visszarendeli a potenciálisan fertőzött termékeket, bár betegségről egyetlen esetben sem értesült az illetékes felügyeleti hatóság, az FDA.

recall.jpgA visszahívási sort a Procter & Gamble kezdte augusztus 14-én: 11 Eukanuba és 8 IAMS száraz kutyatápfajtát rendelt vissza a november 14-i lejáratú sorozatból. Az FDA-nek adott tájékoztatás szerint a visszahívás az amerikai termelés mintegy egytizedét érinti, és oka, hogy ezek a szállítmányok szalmonellával fertőződhettek.

Augusztus 30-án a Nestlé is visszahívást rendelt el hasonló okból: a Purina ONE beyOnd Our White Meat Chicken és a Whole Barley Recipe Adult Dry Dog Food októberi lejáratú, 3,5 fontos  csomagjait rendelték vissza, mivel egyetlen adagban szalmonella fertőzésre bukkantak.

A visszahívás részletei itt

Egyik esetben sem regisztrált megbetegedést az amerikai felügyeleti hatóság, egyes cégek viszont máris meglovagolják az ügy kapcsán kialakuló hisztériát. A JustFoodForDogs éppen ma jelentette be, hogy megnyitja „a világ első kutya konyháját”, ahol kizárólag a mezőgazdasági hivatal által jóváhagyott, tartósítószermentes hozzávalókból készítik az ételeket. A vállalat Los Angelesben nyitja meg első egységét külön parkolóval és házhozszállítással, sőt, ígéretük szerint az érdeklődők megnézhetik, hogyan készülnek az ételek és ha akarnak, maguk is beállhatnak dolgozni a konyhába.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr895531864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása