Április 12-én a budapesti Szabadság téren reggel 10-től délután 4-ig a kutyáké és a felelős gazdáké a terep. Az első kutyás konferencia keretében közösen kitakarítjuk a teret, lesz fotókiállítás és előadások a városi kutyatartás kihívásairól.

Budapest kutyás város, de hogyan tudnánk kutyabarát várossá tenni? Mit mondanak szakértőink kutya és gazdi értékes együttéléséről? Mit tehetünk felelős gazdiként azért, hogy “legjobb barátunk” póráz és kirekesztés helyett valós életteret kapjon városunkban? Többek között ezekre a kérdésekre keresi a választ az EB OVO kutyás programja.

A nonprofit szervezet a Ferenciek terének és környékének rehabilitációját célzó uniós támogatási projekt keretében szervezi meg a kutyás napot, amely április 12-én 10 órakor kezdődik, és 16 óráig tart.

“Úgy gondoljuk, hogy felelősséggel tartozunk a most meghozott döntésekért, szabályozásokért, hiszen azok a jövő normáit rajzolják fel. Az EB OVO Egyesület szimpatizánsai számára elfogadhatatlan az a jövőkép, melyben az ember legjobb barátját mérlegelés nélkül pórázra kötik, kizárják, vadállatként kezelik”olvasható a szervezet Facebook oldalán.

A részletes programot elolvashatjátok itt, én a 10 és 12 között tartandó közös takarítást emelném ki, szerintem a kutyafuttatók és közös terek közösségi takarítása nagyon fontos a városi kutyás közösség számára. Kora délutántól pedig a felelős kutyatartásról és az ember-kutya kapcsolatról hallgathattok előadásokat, a rendezvényen részt vesz többek között Miklósi Ádám az ELTE Etológia Tanszékének vezetője.

A program ingyenes és természetesen kutyával is látogatható.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr935877926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása