Kutyás körökben finoman szólva felháborodást keltett a kormány elképzelése, amely teljesen megtiltotta volna a póráz nélküli sétát a városban. Friss hírek szerint nőtt az esély arra, hogy ezúttal a szakértők véleménye győzzön és minden kutyás lehetőséget kapjon a póráz nélküli sétára ha átmegy egy speciális vizsgán.

A Vidékfejlesztési Minisztérium hamarosan dönthet arról, elfogadja-e az a városi kutya vizsgát, amelyet a Tükör Kutyaiskolák és az ELTE Etológiai tanszéke közösen dolgozott ki. Ez az alkalmassági teszt azt vizsgálja, hogyan reagál a kutya stresszes, illetve rendkívüli helyzetekben és a gazda mennyire képes kontrollálni az állatot ilyenkor. Nem klasszikus engedelmességi vizsgáról van tehát szó, hanem egy olyan, általános tesztről, amit kutyás körökben sokan régóta követelnek.

A szakértők azzal érveltek korábbi, a minisztériumnak szóló nyílt levelükben, hogy a kötelező pórázhasználat tulajdonképpen az elvárttal ellenkező hatást vált ki, hiszen az ideges és inkompetens gazdák sokszor a pórázzal közvetítik a feszültséget a kutyák felé, akik aztán nagyobb eséllyel válnak agresszívvá, mint azok, akik szabadon vannak. Az eddigi fejleményekből úgy tűnik, a minisztériumban megvan a nyitottság a póráz szabályt kiváltó vizsga elfogadására.

Az ügy részleteiről az Indexen olvashattok

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr925606114

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása