A Subaru és a Center for Pet Safety összefogásának köszönhetően megkezdték a kutyák számára gyártott biztonsági övek töréstesztjét. Az eredmények gyászosak: a hét vizsgált eszközből csak egy felelt meg teljesen az elvásároknak, és akad, amelyik több kárt okozott, mint hasznot.

Ma már itthon is számtalan kutya biztonsági öv kapható, a gond csak az, hogy erre a termékre vonatkozóan nem létezik minőségi követelményrendszer. A japán autógyártó és a kisállatok biztonságáért dolgozok Center for Pet Safety most először hajtott végre valódi törésteszteket ezekkel a biztonsági övekkel. A vigzsgálat során három különböző nagyságú plüsskutyát használtak, a bábuk egy kistermetű terriert, egy border collie-t és egy golden retrievert helyettesítettek.

A csapat az amerikai közlekedésbiztonsági szervezet legfrissebb, gyerekülésekre vonatkozó szabványát vette alapul a teszt során. Az autóülés, rajta a játékkutyákkal egy sínen futott előre 48 km/órás sebességgel. Az eredmények lehangolóak: csak egy öv szerepelt tökéletesen, több esetben a kutyamodell kicsúszott a biztonsági övből, sőt, olyan termék is akadt, amit hiába kapcsoltak be, a kutya akadálytalanul repült előre az ülésből – írja a Wired.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr185558467

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása