Tovább gyűrűzik az Egyesült Államokban az úgy nevezett Puppy Doe ügy – az internetező kutyabarátok aláírást gyűjtnek és a Craigslist menedzsmentjénél tiltakoznak, miután egy a webes apróhírdetési portálon keresztül örökbe fogadott pit bull kölyköt embertelenül megkínoztak.

Több mint harmincezer aláírás gyűlt össze az „Igazságot Puppy Doe-nak” Facebook oldalon azért, hogy megbüntessék a kölyökkutyát halálra kínzókat és egyúttal szigorítsák a kutyák internetes apróhirdetésen keresztül történő örökbeadásának feltételeit. A pit bull kölyökre decemberben talált rá a Craigslisten Laura Hankins, majd ugyaezen a portálon keresztül keresett gazdát neki májusban.

Katt a képre, ha csatlakoznál a tiltakozáshoz

justice.jpg

A kutya egy graftoni nőhöz került, az eredeti gazda pedig legközelebb a hírekben látta viszont. A pit bullra egy bostoni parkban találtak rá teljesen kiéhezetten és olyan súlyos sérülésekkel, amelyek egyértelművé tették, hogy középkori kínzásnak vetették alá. A kölyök olyan rossz állapotban volt, hogy az állatorvosok sem tudták megmenteni, el kellett altatni.

Az állatbarátok azóta több aláírásgyűjtő oldalt indítottak az állatokkal szembeni kegyetlenség megfékezésére, a change.org-on közzétett petíciót eddig mintegy 40 ezren írták alá. A tiltakozók azt szeretnék elérni, hogy kizárólag állatmenhelyek közvetítésével lehessen új otthont keresni a kutyáknak.  Joyel Ennis, a tiltakozó nyilatkozó kezdeményezője a Boston Heraldnak elmondta: a Craiglist menedzsmentje félrevezeti az embereket azzal kapcsolatban, milyen szerepet játszik a cége az ilyen bűntényekben.

Jim Buckmaster, a Craigslist vezérigazgatója közölte, hogy nem hajlandó az „otthont keresek a kedvencnek” rovatot felszámolni, mivel nem az oldal tehet az állatokkal szembeni kegyetlenségről. A cégvezető hozzátette: ha a Craigslist felszámolná ezt a szolgáltatást, rengeteg állatot elaltatnának ahelyett, hogy új gazdát keresnének nekik.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr915536051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sandokohn - a maláj jiddis 2013.09.27. 16:25:36

Az állatkínzókat azzal kellene büntetni, hogy pont ugyanazt kellene velük tenni, mint amit ők tesznek az állataikkal.
süti beállítások módosítása