Kutyával üdülni nem egyszerű, akkor sem, ha olyan helyre mentek, ahova hivatalosan is lehet vinni. Az elmúlt évek tapasztalatainak fő tanulsága, hogy érdemes mindent előre tisztázni a szállással, ellenkező esetben elég kellemetlen meglepetések érhetnek. 

Négy eset, négy szállástípus:

Hozhatsz kutyát, ha fizetsz érte, lezsírozzuk

Utálom az ilyen helyzeteket: kifizetem a kutyáért a szállodának a napi 6-7 ezer forintot, majd amikor a helyszínre érünk, kiderül, hogy elvileg nem vihetem be az étterembe. Svédasztalos étkeztetés, szobapincért kérni ilyen helyzetben kicsit furi lenne, a szobába pedig nem hagyom egyedül a kutyát. Egyrészt idegen helyen bestresszelne, és az ugatásával zavarná a többi vendéget, másrészt én sem lennék nyugodt. A megoldás: az étterem "felügyelőjével" megbeszéljük, hogy besunyizunk egy csendes sarokba, ahol senki nem fogja látni a kutyát, az étkezés végén ugyanilyen csendesen elszivárgunk.

Hozhatsz kutyát, ha fizetsz érte, de nem zsírozzuk le

Ez a verzió is megvolt, innen is csókoltatom a gyulai hotelt, ami ugyan örömmel könyvelte a kutyáért a pénzt, de nem engedte be a kutyát a közös helyiségekbe, így kénytelenek voltunk több turnusban enni. Tanulság: ha valamelyik szállásvadász oldalon vagy akár a hotel weboldalán azt látod, hogy lehet kutyát vinni, az nem jelenti azt, hogy az üzemeltető átgondolja, hogyan működik egy kutyás vendég a gyakorlatban. Célszerű pontosan tisztázni, mikor és hova viheted be a kutyát.

friendly.jpg

Hozhatsz kutyát, ha fizetsz érte, minden megoldott

Amikor úgy működik a dolog, ahogy kell: tisztázzuk, hogy milyen kutyáról van szó, a hotel közli, hogy semmi gond, és valóban nincs is. Senki nem néz ránk ferde szemmel, nem korlátozzák a mozgásunkat a szállodában, cserébe mi sem trappoljuk végig az épületet a kutyával hobbiból. 

Jaj de jó, hogy kutyát hozol, nekem is van három

A legritkább eset és a legjobb élmény, amikor egy valóban kutyakedvelő szállásadóval van dolgunk. A konkrét esetben a dolgot megkönnyítitette, hogy egy vendégházat foglaltunk le, szóval ha akarjuk sem zavarhattuk volna a többieket. Ettől függetlenül a tulajdonos aggódhatott volna a kert vagy a ház épsége miatt, de nem tette, sőt, pénzt sem fogadott el a kutya elszállásolásáért. A kifejezetten kutyabarát helyeket gyűjtő weboldalakon érdemes szállást keresnie annak, aki ilyen pozitív fogadtatásra vágyik, persze ebben az esetben sem árt előre tisztázni, hogy milyen és mekkora kutyáról van szó.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr397925138

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása