Az angliai Whitehall Dog Rescue olyan gazdátlan kutyák befogadására specializálódott, amiknek fajtájuk vagy viselkedésük miatt nehéz új otthont találni. A munkájukat már egy drón is segíti.

A csapat úgy használja a DJI Phantom 3 típusú drónt, mint egy önjáró frizbit; kiviszik a kutyákat egy szép nagy rétre (az angolok mázlisták ilyen szempontból), és felreptetik a drónt, a kutyák meg vidáman rohangálnak utána. Persze a játékot végig felügyelik a menhely munkatársai, a le- és felszállást egy elkerített helyen hajtják végre, nehogy megsérüljenek a lelkes lelencek (bocs). A Whitehall munkatársai szerint sokat segít nekik a drón, hiszen nélküle nem lennének képesek kellően átmogatni az egész csapatot. Ráadásul a drónozás a problémás kutyáknak is hasznos, játék közben könnyebben megszokják, hogy más kutyák között vannak, kevesebb energia és figyelem marad az agresszióra vagy a szorongásra.

dji.jpg

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy kutyáknál használnak drónokat, egy másik fejlesztő csapat ugyanis megvalósította azt a poént, amit a Vissza a jövőbe már elsütött:a drónos kutyasétáltatást. 

Mondanom sem kell, hogy a dolog egyelőre csak a fentihez hasonló esetekben működik (teljesen nyugodt kutya, zéró forgalom), de az biztos, hogy a drónok a kutyásoknak is jó szolgálatot tehetnek a jövőben.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr337870364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása