Az amerikai élelmiszerbiztonsági hivatal (FDA) várja a kutyatulajdonosok és állatorvosok jelentkezését, miután hat évnyi nyomozást  és terepszemlét követően sem tudott rájönni, mi okozza a mérgezéses tüneteket azoknál a kutyáknál, akik Kínából importált, állati szövetekből készült jutalomfalatokat kaptak.

3 600 beteg kutya és 10 beteg macska – eddig ez a hivatalos egyenlege a mérgező kínai jutalomfalatoknak 2007 óta. Az FDA tudomása szerint az elmúlt hat évben 580 kutya halt bele az ételmérgezésbe. Két év alatt több mint ezer tesztet végzett el az ügynökség az importált jutalomfalatokon, de továbbra sem derítették fel, mi állhat a háttérben, így most az amerikai kutyatulajdonosok és állatorvosok segítségét várják.

juti.jpg

A Bloomberg The Ticket című blogja emlékeztet arra, hogy 2003 és 2012 között 2,3 milliárd tonnáról 4,1 milliárd tonnára emelkedett a Kínából az Egyesült Államokba importált, emberi fogyasztásra szánt élelmiszerek mennyisége és kérdéses, Washington hogyan tudná garantálni ezeknek a termékeknek a minőségét, ha ez a fenti esetben sem sikerült.

A kínai hatóságok rendszeresen lefoglalnak problémás élelmiszer szállítmányokat, de az esetek dokumentálása hiányos és az elmúlt hetekben is számtalan botrány robbant ki. Például nemrég kiderült, hogy a az esetek nagy részében csirkebőrből készítik, míg a Xinhua hírügynökség arról tájékoztatott, hogy a marha aprítékként értékesített hús jó része vegyi kezelésnek alávetett sertéshús. Az Air China pedig azzal került a hírekbe, hogy október 6-i járatán lejárt szavatosságú ételeket szolgált fel, ezzel megbetegítve harminc utast. A Bloomberg megjegyzi: az esetekben a közös vonás a hamisítás, illetve a származási hely és összetétel hiányos jelölése.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr305599137

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása