Minden kutyatulajdonos otthonában megtalálhatóak elszórva, szekrény mögött, ágy alatt a kutya régi játékai. Ha az állat nem teszi tönkre őket, akkor csak árválkodnak, miután a kutya hamar megunja őket és mindig csak az új játékával játszik. Ha mindig újabb játékot veszünk, a folyamatnak soha nem lesz vége, és rengeteg pénzt költünk majd, miközben nem tudjuk, mit kezdjünk a megunt kacatokkal. Pár tipp arra, hogyan szórakoztassuk a kutyát anélkül, hogy tovább szaporítanánk a megunt játékok gyűjteményét.

Az alapelv: soha ne hagyjuk, hogy a kutya megunjon egy-egy játékot. A megoldás pofonegyszerű: esténként szedjük össze az összes szétszórt játékot is tegyük el őket egy a célnak megfelelő kosárba vagy dobozba. A kutyának minden nap csak egy-egy játékot adjunk, ha lehet, rendszeres időbeosztással, például reggel egyet, este egyet. Hogy növeljük az értékét, tegyünk félre olyan játékokat is, amiket csak sétakor viszünk magunkkal. Ez higiéniai szempontból is hasznos és ráadásul ad egy kis plusz izgalmat a sétához.

jatek.jpg

Ha megfelelően forgatjuk a kutya számára hozzáférhető játékokat, akkor nem lesz ideje megunni őket. Ha tovább szeretnénk növelni az élvezetet, akkor vegyünk valamilyen kutyák számára alkalmas illatos, jó ízű pasztát. Ez lehet kutyamájas vagy speciális, fogtisztító hatású krém, a lényeg, hogy  vonzó legyen a kutya számára. Az erre alkalmas gumijátékokba belenyomhatunk egy kis pasztát vagy akár kívül is összekenhetjük őket vele. Garantáltan megugrik az élvezeti érték. Ugyanezt megjátszhatjuk jutalomfalatokkal is: sok olyan gumigömböt és hasonló

Sajnos sokszor kénytelenek vagyunk egyedül hagyni a kutyánkat. Azt javaslom, hogy ilyenkorra tartogassuk a jutalomfalattal töltött verziókat. Ha nincs hosszabb időre megyünk el otthonról és biztosan meg akarjuk kímélni a bútorokat az unatkozó kutyától, akkor szedjünk elő egy pár kidobásra érett zoknit és töltsünk bele jutalomfalatokat. Csomózzuk meg és tegyük a másik zokniba, amit szintén megkötünk. A kutya addig nem fogja feladni, amíg ki nem bányássza a csemegéket a zokniból, így ha lelkileg felkészültél arra hogy zoknicafatok lepik el a lakást, ezzel biztos sikert érhetsz el.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr495567615

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása