Socks, a sárga labrador kapta meg elsőként a „diplomáját” a philadelphiai Penn Vet Working Dog Centerben. A központ megnyitását a szeptember 11-i terrortámadások után a mentésben hősiesen résztvevő kutyák ihlették.

A képen látható Socks hamarosan munkába áll a Pennsylvaniai Egyetem campus rendőrségének kötelékében. A friss diplomás labrador mellett az első osztályban további 15 kutya végzett magas szintű katasztrófavédelmi tanfolyamot.

segitokutya.jpgFotó: Washington Post/AP

A közelmúltban létrehozott Penn Vet Working Dog olyan speciális feladatokra képezték őket, mint a bombakeresés vagy a mentés.

Az iskola egyik alapítója, Cindy Otto a Pennsylvaniai Egyetem állatorvosa, az intézménnyel azoknak a kutyáknak akart emléket állítani, akik a 2001 szeptember 11-i terrortámadások után hősiesen dolgoztak a romok alatt rekedt sebesültek kiszabadításán.

Az első osztály tagjai közül már csak hat kutyus keres állandó munkahelyet, valószínűleg nem sokáig, mivel a philadelphiai rendőrség már jelezte, hogy igényt tartana a szolgálatukra.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr85535933

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása