Kétféle az ember. Az egyik tudja, hogy kell közeledni egy kutyához, a másik nem. De mi van, ha valaki álcázza magát és megvárja, amíg elhiszed, hogy nyugodtan oda engedheted a kutyát, aztán elkövet egy óriási marhaságot. Ez történt velünk tegnap.

Szokásos esti sétánkon találkoztunk egy lánnyal, aki láthatóan szeretett volna megismerkedni Ozzal. Kicsit előrehajolt, nyújtotta a kézfejét, de nem tett hirtelen mozdulatot, nem görcsölt, szóval úgy láttam, kockázat nélkül megállhatunk egy üdvözlésre, mert az illető tudja, hogyan üdvözöljön egy pulit. Ozt persze nem igazán érdekelte a dolog, egyrészt nem szokott haverkodni, másrészt millió érdekes szag és hang van a levegőben, Azért amikor megkértem, hogy köszönjön, udvariasan odaszimatolt a felé nyújtott kézhez, aztán elfordult.

udv.jpg

Beszéltünk pár szót, Oz pedig elfordult, hogy szemmel tartsa a környéket. És akkor - olyan gyorsan, hogy nem tudtam megakadályozni - a lány hirtelen odanyúlt a (elforduló) kutya hátához és két ujjal "megpiszkálta". Szóval nem csípett bele és nem simogatta meg, hanem olyan játékosnak szánt mozdulatot tett, ami a lehet legingerlőbb egy kutyának. Oz abban a pillatban hátrakapta a fejét a hozzányúló kézhez és - örök hála - csak odaérintette az orrát, látszott, hogy azonnal lejött neki, hogy kivel van dolga és semmi agressziót nem mutatott. Bennem viszont megállt az ütő, hiszen csak a kutya intelligenciáján és nyugodtságán múlt, hogy nem történt baj.

Rá kellett jönnöm, hogy nem számít, ha valaki első pillantásra kutyákhoz értő embernek tűnik, mert könnyen lehet, hogy csak addig fogja vissza magát, amíg meg nem történt az első kontaktus, utána azt hiszi, hogy mindent szabad. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr917511316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

6.Lenin önálló gondolata 2015.07.15. 16:43:16

Hmmm.. puli. Barátságtalan fajta, nincs ebben semmi különös, erre nevelték, erre tenyésztették.
Pulival nem barátkozunk, ennyi.

6.Lenin önálló gondolata 2015.07.15. 16:44:25

Különben is könnyű összekeverni az elejét meg a hátulját.
süti beállítások módosítása