Az EU-ban forgalmazott veszélyes termékeket hetente listázó gyorsriasztási rendszer, a RAPEX ezúttal egy kutyajátékot is felsorolt a forgalomból kivonandó termékek között. Újabb érv amellett, hogy miért ne vásároljunk ismeretlen márkájú játékot a kutyának.

hamb.jpg

Erről a hamburger formájú, sípoló gumijátékról csak annyit tudott meg a jelentést készítő magyar fogyasztóvédelmi hatóság, hogy Kínában gyártották és B-499 modellszámon értékesítették, a márkája viszont ismeretlen. Azért vonják ki a forgalomból, mert a gyerekek ételnek nézhetik és a bele épített síp is könnyen kimozdul, vagyis a termék duplán fulladásveszélyes. A terméket a hatóság kivonja a hazai forgalomból.

A RAPEX csak a termékek emberi felhasználását figyeli, de persze ha egy kisgyerek szájában maradhat a síp, akkor kutyák esetében ez a kockázat sokkal nagyobb. Abba bele sem szeretnék gondolni, hogy mit tartalmazhatnak a rajta lévő festékanyagok és hogy ezek mennyi idő alatt kophatnak le a rágcsálástól. Szóval ha lehet, ne vegyetek kínai kutyajátékot, olyat semmiképp, aminek még a márkáját sem tüntetik fel.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr127441280

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

keményen drogozó kisember 2015.05.08. 16:09:12

Vagy fulladásveszélyes, vagy fulladást okozó.
A fulladásveszélyt okozó összetétel értelmetlen.
süti beállítások módosítása