A Purina gyártója, a Nestlé pert indít a rivális Blue Buffalo ellen, mert szerintük a vállalat megtévesztette a vásárlókat, amikor azt állította, hogy állateledelei nem tartalmaznak állati melléktermékeket és gabonamentesek.

Valóságos kommunikációs háború indult a Purina és a Blue Buffalo között. A Nestlé saját márkacsaládját a petfoodhonesty.com weboldallal támogatja, itt részletesen beszámolnak a rivális elleni kifogásaikról, a per jelenlegi állásáról és ismertetik azt a National Advertising Division (NAD) döntést is, amely szerint a Blue Buffalo reklámjaiban nem tette világossá, mely termékeket hasonlítja össze és milyen alapon.

true.jpg

A Blue Buffalo erre válaszul kemény hangú levelet küldött az Ad Age marketing magazinnak, amelyben közlik: állnak a Nestlé-per elébe és harcolni fognak az igazukért.

A Blue Buffalo marketing stratégiája arra épül, hogy saját termékeit összehasonlítja a riválisokéival és - állítása szerint objektíven - kimutatja a különbségeket. Ennek keretében a cég kiemelte, hogy saját kutyaeledeleiben soha nem használ állati melléktermékeket és gabonaféléket.

Ezzel szemben a Purinát gyártó Nestlé azt állítja, hogy független laboratóriummal bevizsgáltatta a kérdéses eledeleket és állati melléktermékeket, valamint rizst is talált bennük, vagyis a Blue Buffalo állítása nem állja meg a helyét. Ezt a megállapítást a rivális cég menedzsmentje voodoo tudománynak bélyegezte, hozzátéve, hogy a Nestlé egyszerűen nem képes versenyezni a gyorsan növekvő konkurens márkával, ezért indított most pert.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr776131446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása