Őpuliságának visszatérő vesegondjai vannak, hajlamos a felfázásra, emiatt csökkentenünk kell az étrendjében a foszfort és a húst.  Ha körülnézünk a piacon, kiderül: nehéz olyan, magas minőségű eldelt venni, aminek nem túl magas a hústartalma.

A kutya eredendően húsevő és elvileg a minőségi tápok mind magas hústartalmúak. Mi viszont most pont olyan helyzetben vagyunk, amikor kerülendő a túl sok hús, mert ez felboríthatja a vizelet Ph-értéklt, ami pedig megnyitja az utat a felfázás előtt. Az úgy nevezett felfázást – az emberekhez hasonlóan – a kutyáknál is kórokozók idézik elő és a legjobb védelem a Ph-érték ellenőrzése. Leegyszerűsítve: a megfelelő savasságú pisi kiirtja a baktériumokat, így azok nem okozhatnak betegséget.

A speciális kutyatápok kiválasztásáról bővebben itt

Ha valaki hasonló cipőben jár, az nemigen etethet 80-90 százalékos hústartalmú szárazeledelt. Aki mégsem szeretne kompromisszumot kötni a minőség tekintetében, annak azt javaslom, keressen az idős kutyák számára fejlesztett prémium eledelek között, ezeknek szinte mindig alacsonyabb a hústartalma.

Jó ötlet lehet átnézni az áruházláncok sajátmárkás termékeit is, mert ezek között is akadhat olyan eledel, ami nem tartalmaz szóját, búzát, cukrot és mesterséges anyagokat, de alacsonyabb a hústartalma. Ha egy eledelben a fő energiaforrás a kukorica, a krumpli vagy a rizs, az nyerő lehet.

Ami a konzerveket illeti, ott könnyebb a helyzet, mert a csupahús verziókból is adagolhatunk kis mennyiséget, amit aztán fellazíthatunk tésztával, rizzsel, stb. Mindamellett a német diszkontláncok kínálatában találtam olyan, szószos típusú konzveret, amit örömmel befal a kutyám és semmilyen emésztési gondot nem okoz neki. Ha látom a konzerben a répadarabokat vagy a borsószemeket, az jó jel, valószínűsíti, hogy minőségi eledellel van dolgunk.

Ne felejtsétek el mindig megnézni a címkéket, ehhez egy kis segítség itt

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr125787755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása