A mellettünk lévő lakásba próbált valaki betörni, de hála a biztonsági ajtónak és a közelben őrjöngő kutyámnak, feladta és lelécelt. A pulik született házörzők, és ilyenkor örülök neki, hogy maximális hangerővel jelzik, ha vguard.pngalaki gyanúsan viselkedik a közelben.

Hogy pontosan mi történt, azt valószínűleg nem fogjuk megtudni, mert a tettes kihasználta azt az egy órát, amíg senki nem volt nálunk otthon és ekkor próbálkozott betöréssel a szomszédos lakásban. A bejárati ajtó szétverésének kísérlete biztosan elég hangos volt, de mivel legfelső emeleten, és a társasház többi lakásától elszigetelten vagyunk, valószínűleg nem sokat hallhattak belőle a lakók, akik egyébként is tesznek rá.

Oz viszont otthon volt, és tuti, hogy torkaszakadtából üvöltött végig. Azért vagyok biztos ebben, mert már akkor ezerrel ugatni kezd, ha csak valaki feljön az emeletre, ha pedig motoszkálni kezd (pl. a liftszerelő helyiségben), akkor megőrül, alig lehet lecsillapítani. Mindenre "ugrik", ami kívül esik a hétköznapi életben megszokottól, legyen az zaj, szag, vagy látvány.

Ez néha terhes tud lenni, például amikor az utcán meglát egy bicegő embert, és megugatja, vagy ha valaki egy sörrel jön be a futtatóra, és megérzi a szagát. Ilyenkor persze nagyon örülök neki, hogy ennyire éber, és hogy a jelzései jellegéből sejteni lehet, hogy mi nem stimmel. Ha a szél furcsán mozgat az utcán egy zsákot, akkor csak halkan morog. Ha egy pár az utcán sétálva hangosan veszekszik, akkor hátrahőköl és ugat. Ha pedig úgy érzi, hogy a területe (a személyes tere vagy az otthona) fenyegetve van, akkor veszett módon ugat, olyan hangerővel, ami minden tizenkét kilós kutyának becsületére válna.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy komoly bajtól óvott meg minket: körülbelül egy éves volt, amikor vidéken avarégetés után bementünk a házba, ő pedig kint maradt. Egyszercsak megjelent az ajtóban, és ugatott, igyekezett magára vonni a figyelmet. A kérdésre, hogy mi a gond, elindul kifelé és gyakorlatilag kivezetett a kerti tűzrakóhoz, amiről legurult a földre egy jó nagy, lángoló ág. A figyelmeztetésének köszönhetjük, hogy nem kellett tüzet oltanunk.

 

Szólj hozzá!

Címkék: puli

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr748047612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása