Mivel felpörgött a párbeszéd a kutya az éttermben témában, összeszedtem a reakciómat egy posztban. Előre szólok, hogy - minő meglepetés - támogatom a kutyával való éttermi étkezést, szóval akiből ez zsigeri undort vált ki, az jobb, ha nem olvassa ezt a posztot. Sőt, jobb, ha egyáltalán nem olvassa a blogomat, ami kutyákról és kutyásokról szól. Egyelőre azt és akkor írok, amit és amikor akarok, ez a hobbim, remélem, van, akit szórakoztat, akit meg nem, az elhúzhat máshova (és fröcsöghet ott, ha ahhoz van kedve). 

kuty_5.jpg

Akkor lássuk a felvetett kérdéseket és problémákat:

  • A kutya vedlik/büdös/koszos/liheg, stb.

Igen, van, hogy a kutyák vedlenek, néha szaguk is van, és persze bekoszolódnak. Ugyanúgy, ahogy büdös, koszos emberek is megpróbálhatnak bemenni egy étterembe. Rendkívül egyszerű a képlet: ha az étterem vezetése úgy látja, hogy a kutya nem felel meg a higiéniai követelményeknek, akkor megkérheti, hogy távozzon, ugyanúgy, mint a hasonló egyéneket is. Most nem mennék bele, hogy éttermekben és üzletekben milyen mocskos, gusztustalan emberekkel szoktam összefutni...

Azt viszont leszögezném, hogy az étel higiénikus elkészítésére a konyhán kerül sor, oda természetesen nem vihetünk be kutyát. A vendéglátó térben nem tartható be az a higiéniai szint, ami egy konyhától elvárható, ezért nekem kell mérlegelnem, hogy az egészségem ellen intézett támadásokat (koszos abrosz, a helyiséget teleköhögő gyerekek, ápolatlan pincérek. stb.) elviselem-e, vagy veszem a kalapom. 

  • Miért kell ebből ügyet csinálni?

Azért, mert én igyekszem mindent megtenni azért, hogy a kutyám ne zavarja a többi vendéget. Ha valakit ennek ellenére zavarja, szíve joga, hogy átüljön, parasztnak azonban nem kell lenni, Előfordult már párszor, hogy ordító, rohangáló gyerekek miatt arrébb ültem egy étteremben, de előtt nem közöltem ezt hangosan a kiváló szülőkkel. 

  •  Ülj a kerthelyiségbe a kutyáddal

A legnagyobb örömmel szoktam ezt tenni, eleve szeretek a levegőn maradni, az adott helyen azonban nem volt szabad asztal kint és nem akartam megkérni őket, hogy a kedvemért vigyenek ki egyet.

Zárásként még annyit, hogy nagyon nem szeretek olyan emberek között tartózkodni, akiket zavar a kutyám. Ezért igyekszem olyanokat keresni, legyen az szálloda, étterem, bármi, ahol a kutyák deklaráltan szívesen látott vendégek. Nyilván nem esik jól, ha valakitől ennek ellenére kapok negatív kommentárt. Ennyit a magyarázkodásról.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr737905190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peetee 2015.10.09. 11:47:22

Én továbbra is veled értek egyet. Kellett ez a cikk, mert pontosan azokat a részleteket tisztázza, ami a vitaindító volt az előző cikk alatt a forumban.
süti beállítások módosítása