Részben folytatva és bővítve a tegnapi, szemkörnyékápoló zselével kapcsolatos témát, összeállítottam egy gyors ellenőrzési listát, amit akkor használok, ha egy kozmetikai termék megvásárlásáról döntök. A checklist emberre és kutyára egyaránt alkalmazható, remélem, hasznosnak találjátok.

  1. A termék neve - Ha nem egyértelmű, mert például csak annyi szerepel rajta, hogy szemkörnyékápoló, kicsit gyanakodni kezdek.
  2. A gyártó - Szeretem,ha a csomagolás elülső oldalán van feltüntetve, ha a hátuljára írták, akkor viszont legyen jól látható, és írják ki a címét is.
  3. A gyártás helye - Kötelező elem, ha nem szerepel, biztosan visszateszem a cuccot a polcra.
  4. Összetétel - A nemzetközi standard (INCI) szerint feltüntetett, részletes lista. Ha a felsorolás nem szabványos vagy láthatóan elnagyolt, felejtős az ügy.
  5. Gyártási és lejárati idő - mindkettőnek egyértelműen ki kell derülnie.

Az EU-ban érvényes jelölési szabályokról részletes cikket találtok itt

Ezt a kis ellenőrzést nyilván akkor futtatom végig, ha számomra korábban ismeretlen termékkel van dolgom, akad pár cég, amikben bízom, ha tőlük vásárolok, akkor csak a lejárati időt és a csomagolás sértetlenségét ellenőrzöm. 

kuty_1.jpg

Ha egy terméken csak a forgalmazó neve és címe szerepel, nem szívesen veszem meg, ebben az esetben az dönti el a kérdést, hogy milyen infókat találok róluk és a termékről a neten.

Gyors szűrési módszerem: Van-e az összetevők listáján illatanyag? Ha igen, milyen, és hanyadik helyen? Illatosított terméket csak a babakozmetikumok csoportjából veszek a kutyának, ezeknek ugyanis a legszigorúbb ellenőrzéseken kell megfelelniük irritáció és allergia szempontjából. De ha tehetem, igyekszem mellőzni az illatosított kozmetikumokat, és maradok az érzékeny bőrre kifejlesztett dolgoknál, így például soha nem használok illatosított törlőkendőt a kutyán.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr587436736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása