A legkevésbé sem lepett meg, hogy az állatvédők demonstrációja ellenére sem kapott letöltendő börtönbüntetést az a sárvári férfi, aki halálra éheztetett két vizsla kölyköt. A bíróság szerint elrettentő ítélet született, valójában ismét bebizonyosodott, hogy nem tölti be a funkcióját az állatvédelmi törvény.

2014 augusztusában riasztotta egy borgátai lakos az Állatvédők Vasi Egyesületét és az Állatmentőket. A bejelentésben elmondta, hogy a gazdi elköltözött, de a régi háznál maradt  öt vizsla, két felnőtt és három kölyök. A gazda későbbi elmondása szerint inkább a gyermekéről gondoskodik, mintsem a kutyákról.

A szerdai tárgyaláson a bíróság a gazdát bűnösnek nyilvánította, 8 hónap szabadságvesztést kapott, egy év próbaidőre felfüggesztve és hozzá 910 000 forint pénzbírságot. A kutyákat rettentő rossz állapotban találták a kiérkezett állatmentők, mind súlyosan alultáplált volt. A három kölyök közül kettő hamarosan életét is veszítette, így már csak Gyolcs, Gyopár és Gyémánt került a vizslamentők kezelésébe.

masni.jpg

 

A sárvári férfi azzal védekezett, hogy nem tudta etetni a kutyákat. Nagyon érdekelne, hogy a bíróság elgondokozott-e azon, milyen ostoba, undorító kifogást hozott fel a vádlott, tekintve, hogy ezeknek a kölyköknek nagyon hamar találhatott volna gazdát, ha úgy dönt, hogy nem tudja tartani őket. A bíróság szerint enyhítő körülmény az állatkínzási ügyben, hogy a vádlottnak gyereke van. Nos, remélem, egy ilyen kegyetlen, felelőtlen és ostoba ember nem úgy bánik a gyerekével, mint a kutyáival. A T. bíróságnak pedig gratulálunk a kommentárhoz, miszerint elrettentő ítélet született, hiszen igazolta, hogy akár több évre börtönbe kerülhet, aki állatkínzást követ el. A valóság az, hogy az ítélet bizonyította: Magyarországon az állatkínzók mindig megúszák a börtönt, a jogszabály nem tölti be a funkcióját, hiszen a jogalkalmazók soha nem választják a megengedhető legsúlyosabb büntetést. 

Egyébként nem csoda, hogy nem most fordult a trend, hiszen ebben az országban kutyákat bestiálisan halálra kínzó kreatúrák is szabadon mászkálhatnak. Reméljük, egyszer megváltozik a helyzet, sok sikert a Red Ribbon for Gyopár mozgalomnak és köszönet az állatvédőknek, akik elérték, hogy széles nyilvánosságot kapjon az ügy.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr97439454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pythonozok · http://visszabeszelo.blog.hu 2015.05.08. 18:49:52

Nem akarom védeni, de ha valakinek komoly anyagi problémát jelent, hogy a kutyáit vagy a gyerekeit etesse, annak esélyes, hogy internetre sem futja vagy egyszerűen nem tudja, hol, hogyan kereshetne gazdát a kutyáknak, a menhelyek meg...

vollibre 2015.05.11. 08:59:43

@pythonozok: ne is védd, mert nem érdemli meg! Az embereknek meg kell érteniük, hogy aki egyszer gondozásba vesz egy állatot, akkor azért felelősséggel tartozik. A kis herceg üzenete úgy látszik még igencsak aktuális.

flegmáné 2015.06.19. 09:30:50

Nem kell internet ahhoz, hogy szóljon másoknak, hogy van néhány gazdát kereső kutyája! Szól az embereknek, ismerősöknek, akikkel találkozik! Ha akarja, megoldja, de ha egy ilyen gerinctelen suttyó, akkor csak kifogásokat sorol, hisz nem törődik a kutyával. Ennyi.
süti beállítások módosítása