A fűevéshez meglehetősen szélsőségesen viszonyulnak a gazdák: van, aki soha nem hagyja, más szerint semmi gond vele, megint mások pedig meg vannak győződve arról, hogy ez a vitaminhiány jele. Mivel a városi fű nem a legegészségesebb, kipróbálok egy új módszert a legelési vágy csökkentésére.

Előrebocsátom, hogy még nem derült ki, beválik-e a módszer, mindenesetre a gyártó azt állítja, a kutya kevésbé vágyik a fűre, ha rendszeresen kap abból a növénykeverékből, amit nemrég rendeltem.

Ozi nagy zöldségbarát, gyakorlatilag bármilyen zöldséget elfogyaszt és ha teheti, legel is. Ezzel nem lenne baj, ha nem a korommal, vegyi szennyeződésekkel és egyébbel szennyezett  pesti füvet rágcsálná. Nem szeretném, ha mérgezné magát, így mindig rászólok, de reményeim szerint a probléma mérséklődik, ha hajlandó lesz megenni azt a speciális tápot, amit nemrég vettem meg. A nagyobb állatáruházakban többféle növényi alapú pehelykeveréket és pelletet lehet venni, amiket elvileg szívesen megesznek a kutyák. Ezek a lucernából és más zöldségekből készített tápok kiegészítő eledelként adhatóak a hagyományos kutyaeledelek mellé és állítólag segítenek a fűevési vágy csökkentésében.

Kiváncsian várom az eredményt, ha nem válik be, akkor lehet, hogy termelek némi füvet az erkélyen a kutyának. Írjátok meg, ha van tippetek a fű probléma megoldására.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr195869781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása