Idén áprilisban érkezik a Whistle, egy nyakörvre szerelhető, okostelefonnal együttműködő mozgáskövető. A kütyü körülbelül 100 eurós áron vásárolható meg, iOS-szel és Androiddal is kompatibilis.

Korábban beszámoltunk az amerikai start-upról, amely elérhető áron dobná piacra a „kutya lépésszámlálót”, és úgy tűnik, közel a cél, hiszen a Euronews információi szerint áprilistól megvásárolhatjuk az eszközt.

Katt a képre a videóhoz

A Whistle néven forgalomba kerülő kütyü egy San Francisco-i startup találmánya. A nyakörvre kapcsolt kis dobozka leginkább egy komplex lépésszámlálóra hasonlít, amely nem csak az aktívan töltött időt méri, de rögzíti azt is hogy mikor játszik vagy alszik a kutya. Az adatokat wifi vagy bluetooth kapcsolat segítségével továbbítja, így azok később egy erre a célra kifejlesztett programmal kielemezhetőek.

Hasonló technológiákat a gazdák egészségi állapotának követésére használnák egyes kutatók, most pedig úgy tűnik, hogy a kutyusuk gyógyításában is elkezdhetik használni a nyakörvet. A North Carolina State University munkatársai arra az epilepsziás rohamok előrejelzésére használnák az eszközt, míg a Pennsylvaniai Egyetem kutatói általánosabb célokra vetnék be, ők azt vizsgálnák, hogyan hatnak a kutyákra egyes gyógyszeres kezelések. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr155801379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása