Sokszor előfordul, hogy be kéne szaladnunk egy boltba, de nem szívesen hagyjuk a kutyát őrizetlenül az üzlet előtt. Erre nyújthatnak megoldást a biztonsági pórázak, amiket ugyan Magyarországon nem könnyű beszerezni, de neten több változatot is korrekt áron megrendelhetünk.

A kutyalopás elég jó üzlet, úgyhogy szerintem érdemes megfontolni egy biztonsági póráz-nyakörv kombó beszerzését, ha gyakran kell egyedül hagynunk a kutyát. Most azt a három márkát mutatom be rövid, amiket a Gizmag jelentősebb játékosnak tart.

spacerKözülük a legolcsóbb a K9 Lock, amit a weboldal tanúsága szerint 18 fontért (kb. 6500 forint) megkaphatunk, amihez hozzáadódik az egységes, 3,95 fontos (1400 forint) szállítási díj. Ezért a pénzért a gyártó szerint a világ egyetlen, szabadalommal védett nyakörv-póráz kombóját kaphatjuk meg, amelyet üvegszállal szőtt polimerből készít a gyártó. A kombinációs zár leginkább egy a klasszikus iskolatáskákon használt csattra emlékeztet, a nyakörv részt egy csúszásgátló kapoccsal igazíthatjuk a kutya nyakára. A K9 szerint a termék bármilyen méretű kutyának megfelel és biztosan nem bújhat ki belőle az állat. A két méteres pórázhoz párszáz plusz forintért egy sétáltató hosszabbítót is kaphatunk, aminek a karabinerét bármilyen nyakörvre rákapcsolhatjuk, ha nem akarjuk a biztonsági zárat használni. Bár a cég 2006-ban készült weboldala elég ijesztő látvány, a termék valószínűleg jól működik.

Ha 25 fontot (9000 forint) rászánunk a dologra, akkor már két zárral felszerelt  Petlocot vehetünk. Ezt a pórázt alapesetben használhatjuk sima sétára is. A nagy teherbírású, acéllal megerősített póráz a gyártó szerint könnyen leoldható és rögzíthető, viszont a biztonsági szempontok miatt a nyakörv mérete csak egyszer állítható be, vagyis növésben lévő kutyáknak nem érdemes megvenni. Ha a „vásárlás” opcióra kattintunk a cég honlapján, már át is tesz az Ebayre, ahonnan 9 fontos (3300 forint) postaköltséggel ki is szállítják Magyarországra. Ami a méreteket illeti: kicsi-közepes, illetve közepes-nagy kategóriából válaszhatunk és jelenleg be kell érni a fekete vagy a kék színnel, a szintén kapható zöld és pink ugyanis pillanatnyilag nem kapható.

Aki több színt szeretne és nem zavarja, hogy a póráz egy biciklizárra emlékeztet, az vehet Goldielockot is, 55 fontért (kb. 12000 forint).  Az öt színben és két pórázhosszúságban kapható termék a legkisebb kutyáknak is megfelel, a yorkielock néven futó verzió átmérője ugyanis mindössze 4 milliméter. Viszont ezért a pénzért csak egy zárat kapunk, ami csak kulccsal működik, nem túl szerencsés azoknak, akik hajlamosak elhagyni ezt-azt... Azt sajnos nem tudtam kideríteni, hogy szállítanak-e ide.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr765747011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása