A Lancashire-i Egyetem holnap üzemeli be a "kiskutya szobát" - egy helyiséget, ahol a hallgatók minimális adományért cserébe eltölthetnek egy kis időt a kölykökkel. Egy tanulmány szerint a kölyök kutyák kismacskák ajnározása javítja a teljesítmény a vizsgákon.

A hallgatói stressz csökkentéséért indított kampány szervezői a kutyák és az emberek számára is hasznos programot találtak ki május 7-re. A Lancashire-i Egyetemre olyan kutya kölyköket hoznak, amiket segítővé szeretnének képezni, vagyis a nevelésük szempontjából fontos, hogy sok különböző emberrel találkozzanak. A segítő kutyák képzését végző alapítvány mindössze 1 fontnyi adományt kér azoktól a hallgatóktól, akik szeretnének egy kicsit kutyázni.

pici.jpg

A Bored Panda említ egy japán tanulmányt, amely szerint akár 44 százalékkal javulhat azok vizsgateljesítménye, akik a teszt előtt kölyök kutyákat vagy macskákat dögönyöznek. Érdekes módon ilyen hatást felnőtt állatokkal kapcsolatban nem észleltek. 

Hasonló kezdeményezésekről egyébként már korábban is hallottam, több amerikai diákkönyvtárban tartanak kutyás felolvasó órákat, miután rájöttek, hogy a gyerekek sokkal könnyebben küzdenek meg a betűkkel, ha közben a közelükben van egy kutya.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr147435024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása