Átlag kétezer forint feletti kilós árával ez a nedves eledel a legdrágább kategóriába tartozik, kérdés, hogy az összetétel indokolja-e ezt.

Személyes véleményem szerint nem. A "Cesar Landküche mini filék" egyadagos csomagolásban kapható, húsdarabok szószban típusú eledel. A tálca könnyen nyitható és a tartalma valóban kellemes illatú, gusztusos. A gyártó kiemeli, hogy az eledel nem tartalmaz mesterséges színezéket, mesterséges aromaanyagokat és cukrot - ez jól látható az összetételen is.

Két ízesítésben kapható: pulyka & marha, és szárnyas & zöldség. 

Pulyka & marha:

Hús és állati melléktermékek (45%, többek között 4% pulyka, 4% marha), gabona, ásványi anyagok, növényi melléktermékek.

Szárnyas & zöldség:

Hús és állati melléktermékek (45%, többek között 4% szárnyas), zöldség (4% borsó-sárgarépa mix), gabona, ásványi anyagok, növényi melléktermékek.

Adalékanyagok:
Tápértékkel rendelkező adalékanyagok:
D3-vitamin (150 NE/kg) kalcium-jodát vízmentes 0,39 mg/kg, réz-szulfát-pentahidrát 4,1 mg/kg, vas-szulfát-monohidrát 10 mg/kg, mangán-szulfát-monohidrát 5,6 mg/kg, cink-szulfát monohidrát 44,5 mg/kg.

Az analitikai összetevőkből kiderül, hogy 9 százalékos fehérjetartalmú eledelről van szó, mindkét változat nyerszsírtartalma 5,5 százalék.

A konzervek csaknem fele hús- és állati melléktermék, a megnevezett húsok aránya viszont elég alacsony, szerintem az összetétel nem indokolja ezt az árat, van viszont egy nyomós érv, ami a vásárlás mellett szól: ezt akkor is megeszi a kutya, amikor beteg és étvágytalan. Szóval ha szeretnénk elkerülni, hogy legyengüljön, de nem lehet rábeszélni a száraz eledelt, akkor szokott ilyet kapni. Úgy tűnik, jól bírja az emésztése, igaz, hosszabb távon még nem próbáltuk ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr527242719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása