Aki házilag készíti a kutyaeledelt, elsősorban a megérzéseire támaszkodva állítja össze az adagokat. Nem minden kutyánál lehet bízni abban, hogy csak annyit eszik, amennyire szükség van, ezért jól jöhet a lent következő minitáblázat.

A Just Food For Dogs állította össze a lent látható táblázatot, mivel amerikai cégről van szó, a mértékegységeket át kell számítani, de arra mindenképpen jók az adatokat, hogy hozzávetőleges képet kapjunk az ideális adagról. Az elemzés pozitívuma, hogy külön-külön adja meg a mennyiségeket az élelemtípusokra (marha-krumpli, pulyka-makaróni, bárány-rizs, csirke-rizs, hal-krumpli).

tabla.jpg

Ha a kutya testsúlyát egyszerű szorzással megállapítottuk kilogramban is, már csak a „8 oz” űrtartalmú bögrével kell boldogulnunk, ez egész pontosan 2,37 decilitert jelent.

Összességében mondhatjuk, hogy a szokásos bögremérettel számolhatunk, a táblázatból pedig felhasználhatjuk a kalóriaértékeket is, ami jól jöhet, ha ismerjük a hozzávetőleges tápértékeket és van otthon egy konyhai mérlegünk. A fenti értékek átlagos aktivitású, fiatal felnőtt, nem vemhes kutyákra vonatkoznak. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr935779765

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Schnaps, az ifjabb 2014.01.25. 17:52:07

Rosszul tudom, hogy krumplit nem adunk a kuryának, mert nem emészthető a számára?

pacagánycsök 2014.01.25. 18:21:44

lett volna vagy 10 perc atvaltani es behajitani egy excelbe...

1kutya 2014.01.25. 20:54:37

no akkor mi van, ha a maradék csirkelébe beleteszem a maradék rizst, tésztát, marhahúst, csirkehúst, krumplit és birkapaprikást? :)

Rastafan 2014.01.29. 10:14:58

@1kutya: akkor az, hogy a kutyád nagyon hálás lesz és befalja :D
Viccet félretéve: a fenti számok csak iránymutatást adnak, hogy nagyjából be tudjuk lőni, mennyi az annyi.

Rastafan 2014.01.29. 10:15:56

@fene_: Sztem ne tartsd vissza magad. Én sajnos nem főállású blogger vagyok, ha nem haragszol.
süti beállítások módosítása