A Helicon Life+ (Fb oldal) program keretében a dunakeszi rendőrkutya-kiképző központ munkatársai, és a kamerával a madarakért projekt résztvevői  közösen keresik meg és tanítják be azt a kutyát, aki a következő években a parlagi sasok védelmét segítheti majd Magyarországon.

A parlagi sasok védett madarak, ennek ellenére még mindig sok olyan torzlelkű személy akad Magyarországon, aki megmérgezi ezeket a gyönyörű és hasznos állatokat, ki tudja,milyen okból. A madármentő önkéntesek az erdőket-mezőket járva próbálják felderíteni az eseteket és időben megtalálni a megmérgezett madarakat. Ebben a munkában segíti őket Falco, a németjuhász, akinek a kiválasztását és kiképzését megnézhetitek a fenti videón.

Amellett, hogy a kisfilm önmagában is érdekes, azért is érdemes megnézni, mert a dunakeszi kiképzőközpont vezetője részletesen megmutatja, hogyan kell az elrejtett  labda/szagminta keresésére rávezetni a kutyát, hogyan használjuk helyesen a klikkert és a jutalmazást. 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr55750365

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása