Az Egyesült Államokban annyira komoly gondot jelent a kutyák és macskák elhízása, hogy október 9-ét a kisállat-elhízás hivatalos napjává választották. Egy 800 állatkórházat üzemeltető amerikai egészségügyi cég ez alkalomból közzétette legújabb, ijesztő felmérését a témában.

duci.jpg

A Banfield Pet Hospital 43 amerikai államban összesen 800 állatkórházat üzemeltet, innen gyűjti az adatokat a kisállatok egészségi állapotára vonatkozó országos felméréseihez. Az NBC News által idézett legújabb kutatás szerint öt év alatt 37 százalékkal emelkedett a túlsúlyos vagy elhízott kutyák száma az Egyesült Államokban. Mégis, a megkérdezett gazdák 76 százaléka úgy gondolja, hogy a kedvence megfelelő súlyban van.

A túletetés eredménye már a 2010-es felmérésbe is meglátszott: az akkori adatok szerint az előző négy évhez képest 32 százalékkal emelkedett a cukorbetegséggel diagnosztizált kutyák száma.

Az állatkórház szakértői az eredményekkel kapcsolatban elmondták: egy megfelelő súlyban lévő kutyánál egyértelműen kirajzolódik a derék vonala, a bordák nem láthatóak, de jól kitapinthatóak, a has pedig nem lóghat.

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr235561654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása