Most vettük meg a harmadik Foresto kullancs és bolha elleni nyakörvet, úgyhogy azt hiszem, elég tapasztalatot gyűjtöttünk róla ahhoz, hogy véleményezzem.

A hivatalos infók:

  • "A Foresto két aktív hatóanyagot tartalmaz: imidaklopridot, ami elpusztítja a kifejlett bolhákat, bolhalárvákat és tetveket, valamint flumethrint, ami távoltartja és elpusztítja a kifejlett-, lárva- és nimfaállapotú kullancsokat. A laboratóriumi vizsgálatotk szerint a két hatóanyag kombinációja együttesen jobb eredményt mutat, mintha csak az egyes összetevők hatékonyságát adnánk össze" - írja a termék weboldalán a Bayer.
  • A hatóanyagok a nyakörv mátrixában vannak megkötve, ezért akár úszhat vagy fürödhet benne a kutya, illetve az sem okoz komoly bajt, ha kicsit megrágja vagy lenyel belőle egy darabot.
  • A védelem akár nyolc hónapig hatásos.

A saját tapasztalataim:

  • Valóban teljesen szagtalan, ellentétben például a szintén Bayer gyártmány Kiltix-szel.
  • Az egészen kicsi babakort leszámítva azóta hord ilyen nyakörvet Oz, vagyis kb. három éve. Ezalatt egyszer találtam benne egy kullancsot. Egy jó kis vadjárta susnyásba ment be, ahol pár percig szaladgált, ezután a kocsiban láttam, ahogy a pofáján mászik egy kis dög, de semmi több.
  • A vízállóságról csak részben tudok nyilatkozni, mert fürdetéskor le szoktam venni róla, egyszerűen azért, mert útban lenne. Viszont sokszor alaposan megáztunk vele, és nem vettem észre, hogy csökkent volna a hatékonysága.
  • Szerencsére a megrágás-lenyelés sem fordult elő, úgyhogy erről sem tudok véleményt mondani.
  • Az egy, fenti alkalmat leszámítva nem találtunk élősködőt a kutyában, amióta hordja, de a vakarózás sűrűségét figyelve átlag hét hónap után le szoktuk cserélni, 
  • A nyakörv anyaga elég erős, nem nyúlik meg, nem reped, nem lazul ki, és levétel  után is gond nélkül újrarögzíthető.

A leírásban is szerepel és tényleg nagyon fontos: a nyakra igazítás után túllógó, "fölösleges" nyakörvrészt nem szabad levágni, hiszen ezzel eltávolítjuk a hatóanyag egy részét. Mivel a nyakörv több mint fél évig a kutyán lesz, nagybundásoknál érdemes felkészülni arra, hogy igazítani kell a méretet, illetve időként levenni, hogy rendbetegyük az alatta lévő szőr réteget.

Disclaimer: A Bayer nem fizetett a posztért. :)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr577346944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása