A Huffington Post összeválogatta a szerinte legcukibb hibrideket, én pedig kiválasztottam közülük azokat, amik szerintem a legaranyosabb és legérdekesebbek.

Pitsky – már a neve is nagyon jól hangzik, főleg, ha megtudjuk, hogy ez a kutya egy husky és egy pit bull terrier kombinációja. Ez a példány különlegesen gyönyörű, de az biztos, hogy kezdő gazdáknak nem ajánlanám ezt a mixet.

Horgi – Nyilván sokan idétlennek tartanák a husky-corgi elegyet, az viszont biztos, hogy  ezzel a párosítással egy életvidám, hiperaktív kutyát kapunk, aki ráadásul röhejesen cuki.

Chusky – Ismét a „kezdőknek nem ajánljuk” kategória egyik tagja a husky és chow chow elegy. Hatalmas, rengeteg szőre van és a neveléséhez elszántság és türelem kell. Konrad Lorenz biztosan érdekesnek találná.

Corgipoo – Az uszkárok szupersztárok a hibrid kutyák létrehozásában, ami nem csoda: egészségesek, nem hullik a szőrük, intelligensek és barátságosak. Itt egy corgi és egy uszkár találkozásának eredményét látjuk, szerintem nyugodtan kijelenthetjük, hogy ideális hobbikutya lehet olyan családban, ahol kiskutyára vágynak, de nem ölebre.

Taco terrier – Nem a kedvencem, de tény, hogy a törpe fox terrier és a chihuahua elegyítése jó ötlet, hiszen a foxi ereje és elszántsága kiegyensúlyozza a chihuahua törékeny és nyafogos voltát.

Alusky – szerintem a huskyk és alaszkai malamutok párosítása nem újdonság. Ezek a gyönyörű, kőkemény kutyák csak nagyon sportos gazdáknak valók.

Golden Dox – elsőre egyáltalán nem hangzik jól  a tacskó és a golden retriever összehozása, de ha jobban belegondolunk, mind jellemre, mind külsőre jót tesz egymásnak a két fajta. Ráadásul természetesebb a látvány, mint gondolnánk. 

2 komment

Címkék: hibrid

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr905790054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bányai Károly 2014.02.06. 12:25:22

Két kutyafajta keveréke nem hibrid. Általánosságban két faj, vagy magasabb rendszertani egység keverékét nevezzük hibridnek. Pl. farkas és kutya, ló és szamár.

Rastafan 2014.02.06. 12:33:45

@Bányai Károly: Csányi Vilmos rendszeresen alkalmazza a hibrid kifejezést Jankára, a husky-pumi mixre, ld.: www.kiskegyed.hu/sztarok/magyar-sztarok/csanyi-vilmos-interju-holgyvilag-124856

Ugyanígy hibridnek nevezte Janka elődjét, Jeromost és a könyvében is ezt a szót használja a két fajtatiszta kutya keresztezéséből létrejött egyedre.
süti beállítások módosítása