Aggasztó adatot hozott nyilvánosságra a brit PDSA állatvédő szervezet: a szigetországban a kutyák egyharmadát soha nem viszik rendesen sétálni.

A kilencvenhat éves múlttal rendelkező állatvédő csoport friss adatai szerint 2,7 millió kutya csak pórázon mozdulhat ki a házból és nem kap lehetőséget arra, hogy szabadon mozogjon.  Az adat alátámasztja, miért jelent egyre komolyabb problémát a házikedvencek elhízása – írja a Telegraph.

Nearly a quarter of homes in the UK have a pet dog

Emellett az Egyesült Királyságban élő kutyák negyede, 1,9 millió kutya naponta átlag több mint öt órát van egyedül. 2011-ben az arány még csak 18 százalék volt. Két évvel ezelőtt 600 ezerre becsülték az olyan kutyák számát, akiket nem mozgatnak meg rendesen. Jelenleg a brit háztartások negyedében él kutya, és eléri a 35 százalékot a megfelelő mozgást nélkülöző állatok aránya. A PDSA arra figyelmeztet, hogy a gazdák felelőtlensége nyomán egyre több a kövér, depressziós vagy agresszív kutya.

Szólj hozzá!

Címkék: séta

A bejegyzés trackback címe:

https://neveljunkkutyat.blog.hu/api/trackback/id/tr185687304

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása